Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa, Helpten ja Palin pilotoivat älykästä huoltokorjaamopalvelua

Elisa Oyj

Elisa, Helpten ja Palin pilotoivat älykästä huoltokorjaamopalvelua

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 12:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Verkottuminen ja teollisen internetin ratkaisut mahdollistavat monin tavoin myös autoiluun liittyvän liiketoiminnan kehittämisen. Elisa, Helpten ja Palin pilotoivat uutta älyautopalvelua, joka tuo muutoksia niin auton käyttämiseen, huoltamiseen kuin ylläpitoon.

Tutkimusyhtiö Gartnerin arvion mukaan vuonna 2020 maailman teillä liikkuu 250 miljoonaa internetiin kytkettyä autoa. Elisa, Helpten ja S-ryhmän Satakunta-konserniin kuuluva Palin Oy lähtevät pilotoimaan älyautopalvelua, jonka tarkoitus on yhdistää AutoPalinin ja Karlan asiakkaiden autoja internetiin ja tukea auton käyttäjää päivittäin.

 – Autoilun ja liikkumisen murroksella viitataan edelleen yleensä tulevaisuuteen, mutta monia hyötyjä on toteutettavissa jo nyt. Kehityksen seuraamisen sijaan haluamme olla mukana luomassa tätä tulevaisuutta ja kehittämässä asiakkaillemme palvelua, joka helpottaa sekä auton omistamista että käyttöä. Uskomme vahvasti, että tällä on suuri arvo niin yksityisautoilijoille kuin yritysasiakkaillemme, sanoo Palin Oy:n toimitusjohtaja Petri Arvo.

Yhteistyössä kehitetty älyautoilukonsepti on kehitetty Elisa IoT -palvelualustan päälle, mikä mahdollistaa uudenlaisten tietolähteiden ja palveluiden liittämisen järjestelmään ketterästi ilman pitkäkestoisia tuotekehitysprojekteja. Autoihin asennettava lähetin välittää käyttö- ja vikatietoja hyötykäyttöön reaaliaikaisesti.

Älypuhelinsovellus vähentää autoilijan murheita

Käyttäjälle uusi palvelu näyttäytyy älypuhelinsovelluksen kautta. Tämä mahdollistaa ajoneuvokohtaisten tietojen, huoltohistorian ja vikadiagnoosien seuraamisen reaaliaikaisesti. Vikatilanteiden sattuessa matkalla on sovelluksen kautta mahdollista saada suoraan huollon tilannearvio ja ohjeet jatkotoimenpiteille.

 – Digitalisointi luo runsaasti tietoa, jonka varaan on mahdollista synnyttää uutta älykästä liiketoimintaa. Konseptimme yhdistää monta toimijaa, autoa ja autoilijaa suuremmaksi kokonaisuudeksi, jonka tavoite on palvella autoilijaa ympärivuorokautisesti missä tahansa. Tämä luo myyjälle mahdollisuuden syventää asiakassuhdetta ja luoda tehokkuutta. Ja tietysti autoilijalle helppoutta ja yksilöllisempää palvelua, kuvailee Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

 – Kun älyautoilun perusosaset kuten tiedonkeruu, tiedon jakaminen ja palveluintegraatiot toteutetaan hyvin, palvelun laajentaminen on enää myyjän mielikuvituksesta kiinni. Palvelua voidaan rikastaa esimerkiksi säätiedoilla ja varoituksilla tai vaikkapa vieraan kaupungin pysäköintitiedoilla. Kun autoilija saa jatkuvaa tietoa sekä autonsa, ympäristönsä että muun liikenteen tilasta, koko liikkumisen tavan epävarmuuksia saadaan vähennettyä selvästi, mikä luo tyytyväisempiä autoilijoita, sanoo Helptenin toimitusjohtaja Rauno Toivonen.

Tieto parantaa jälleenmyyntiarvoa

Palvelun kautta kustakin autosta saadaan kerättyä täydellinen käyttö-, vika- ja huoltohistoria yhteen paikkaan, mikä kasvattaa myös auton jälleenmyyntiarvoa. 

 – Hyvin huollettu ja hoidettu auto menee perinteisesti nopeammin kaupaksi ja huoltohistoria vaikuttaa myös auton jälleenmyyntihintaan. Uudella konseptilla asiakkaalla on pääsy autonsa huoltohistoriaan, huollon ajanvaraus voidaan hoitaa älypuhelimella ja huoltomme voi muistuttaa asiakasta auton huollosta tarvittaessa. Näin auto tulee varmemmin huollettua ajallaan ja huollon henkilökuntamme pystyy parhaimmillaan auttamaan asiakkaitamme jopa tien päällä, Palin Oy:n Petri Arvo iloitsee.

 – Kun sovelluksen avulla huoltojen ja katsastusten tilaaminen hoituu napin painalluksella, kynnys määräaikaishuoltojen, korjausten ja katsastusten laiminlyöntiin tai lykkäämiseen madaltuu selvästi. Yritykselle sama tieto taas mahdollistaa ajoneuvokannan keskitetyn hallinnan, mikä helpottaa kustannusten seurantaa ja budjetointia selvästi, sanoo Elisan Markku Hollström.

Elisa IoT -alustan kaikki data tallennetaan suomalaisiin konesaleihin. Palvelukokonaisuuteen sisältyy myös tietoturvasta huolehtiminen ja ympärivuorokautinen valvonta.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Markku Hollström, hankejohtaja, Yritysasiakkaat, IoT, p. 0505062177, markku.hollstrom@elisa.fi

Helpten Oy, Rauno Toivonen, toimitusjohtaja, p. 010 423 7088, rauno.toivonen@helpten.fi

Palin Oy, Petri Arvo, toimitusjohtaja, p. 029 009 8001, petri.arvo@sok.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Helpten Oy on suomalainen vuonna 2007 perustettu kasvava Connected Car -operaattori, joka yhdistää autot internetiin sensoreilla. Ratkaisujamme ovat esimerkiksi ajopäiväkirja ja autojen etähuoltopalvelut. Helptenillä on asiakkaita viidessä maassa.  Helpten-palvelu on palkittu suomalaisissa ja saksalaisissa innovatiivisten telematiikkapalvelujen kilpailuissa. www.helpten.fi

Satakunta-konsernin muodostavat Satakunnan Osuuskauppa ja sen tytäryhtiö Palin Oy. Harjoitamme Satakunnassa market- ja tavaratalokauppaa, liikennemyymälä- ja polttoainekauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä autojen ja autotarvikkeiden kauppaa. Satakunnan Osuuskaupan omistavat jäsenet, yli 63 000 asiakasomistajaa. Toimialueemme kotitalouksista noin 69 % on Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajia. Konserni työllisti vuonna 2015 1 162 kaupan ja palvelualan ammattilaista.

Palin Oy:n liiketoimintaan kuuluvat sekä AutoPalinin merkkiliikkeet että Karla-monimerkkihuoltoketju. Palin Oy:llä on kaikkiaan kahdeksan toimipistettä Satakunnassa. Henkilöstöä Palin Oy:ssä on 112 henkilöä. Palin Oy:n liikevaihto oli vuonna 2015 50,6 miljoonaa euroa. www.autopalin.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs