Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa Etämittaus palkittiin Suomen Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailussa

Elisa Oyj

Elisa Etämittaus palkittiin Suomen Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2014 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Etämittaus -mobiilisovellus on voittanut Suomen Paras Mobiilipalvelu 2014 -kilpailussa ”Paras yrityksen tehokkuutta tai tuottavuutta parantava palvelu” -sarjan. Sovellus nopeuttaa muun muassa astman diagnosointia. 

– Terveydenhuoltoala kohtaa lähitulevaisuudessa suuria haasteita, kun palvelut pitää tuottaa entistä kustannustehokkaammin. Oivaltavat IT-ratkaisut ovat yksi mahdollinen keino, joilla potilaan saaman palvelun laatu säilyy tai jopa paranee samalla, kertoo Elisan IT-liiketoimintayksikön johtaja Janne Lipiäinen.

Elisa Etämittaus on yksi Elisa Appelsiinin terveydenhuoltoalalle kehittämistä uusista työkaluista. Älypuhelinsovelluksen avulla potilas voi kotonaan suorittaa terveydentilan seurantaan tai diagnoosin tekemiseen tarvittavia mittauksia. Sovellus lähettää mittaustulokset suoraan hoitohenkilökunnalle.

Yhteistyössä HUS:n Porvoon sairaalan kanssa kehitetty ja pilotoitu sovellus mahdollistaa muun muassa astman diagnosointiin tarvittujen PEF-mittausten (uloshengityksen huippuvirtaus) luotettavan tekemisen kotona. Mittalaite liittyy älypuhelinsovellukseen Bluetooth-yhteydellä, joten potilaan ei tarvitse enää kirjata tuloksia. Sovellus muistuttaa mittausten tekemisestä ja varmistaa kunkin mittaustuloksen onnistumisen.

– Käsin tehtävään kirjanpitoon verrattuna Etämittaus-palvelu parantaa selvästi kotona suoritettavien mittausten luotettavuutta, sillä palvelu kontrolloi, että mittaus tehdään oikeaan aikaan ja tulokset ovat järkeviä. Menettelyllä säästetään selvästi hoitohenkilökunnan työaikaa ja mahdollistetaan turvallinen varhainen kotiutus sekä kotiseuranta akuutin astmakohtauksen jälkeen, ylilääkäri Sirkku Vilkman HUS Porvoon sairaalasta kertoo.

Elisa Etämittaus -sovellus on esimerkki Elisan strategian mukaisesta panostuksesta yritysten tuottavuuden lisäämiseen. PEF-mittausten lisäksi sovelluksella voidaan tehdä myös verensokeri-, paino-, EKG-, verenpaine- ja happiosapainemittauksia. Kaikki mittalaitteet ovat CE-hyväksyttyjä.

Suomen paras mobiilipalvelu -kilpailu järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Valtakunnalliseen kilpailuun osallistui yli 110 sovellusta 11 eri sarjassa. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Teleforum ry:n, Teknologiateollisuus ry:n ja useiden elinkeinoelämän toimijoiden kesken.  

 

Lisätietoja:

Janne Lipiäinen, johtaja, Elisa, IT-liiketoimintayksikkö, puh. +358 40 5109 117, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Elisa Appelsiini on Elisan IT-liiketoimintaan keskittyvä yksikkö, joka on asiakkaidensa pitkäaikainen ja luotettava kumppani. Elisa Appelsiini tarjoaa edistykselliset, korkean osaamisen IT-palvelut Suomesta ja työllistää yli 350 IT-alan ammattilaista. Elisa Appelsiini tarjoaa monipuolisia työn tuottavuus-, konesali- ja ulkoistuspalveluja sekä kehittää innovatiivisia asiakkaiden liiketoimintaa tukevia sovelluksia ja tuotteita. IT-liiketoimintayksikön toiminta perustuu syvään teknologiaosaamiseen ja aitoon asiakaslähtöiseen toimintaan. Elisa ja Elisa Appelsiini ovat Microsoftin vuoden 2014 kumppani Suomessa. www.appelsiini.fi

Teleforum ry on digitaalisten palveluiden tuottajien vuonna 1990 perustama yhteistyöjärjestö. Valvomme puhelin-, mobiili- ja verkkopalveluja tuottavien jäsenyritystemme etuja sekä olemme mukana kehittämässä toimialan pelisääntöjä. Autamme rakentamaan maailmaa, jossa kännykkä ja digitaaliset palvelut näkyvät sekä arjen askareissa helpottamassa elämää että lisäämässä viihtymistä. www.teleforum-ry.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs