Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa avasi ensimmäisenä Suomessa 4G LTE 800 MHz -taajuudet asiakkailleen

Elisa Oyj

Elisa avasi ensimmäisenä Suomessa 4G LTE 800 MHz -taajuudet asiakkailleen

Tiedote.
Julkaistu: 02.01.2014 klo 13:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa teki jälleen matkaviestinnän historiaa ja avasi 4G LTE 800 MHz -taajuudet ensimmäisenä Suomessa. Ministeri Pia Viitanen ja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila videoneuvottelivat uudella taajuudella heti vuoden alussa. Asiakkaille 800 MHz -taajuuksien käyttöönotto tarkoittaa entistä laajempaa peittoa nopeille 4G-mobiilidatapalveluille sekä parempaa sisäpeittoa.

Elisa avasi 4G LTE 800 MHz -taajuudet asiakkailleen 1.1.2014 klo 00.00. Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila ja asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen osallistuivat heti vuoden ensimmäisenä arkipäivänä 4G LTE 800 MHz -taajuudella käytyyn videoneuvotteluun, joka oli lähtölaukaus Suomen uusien taajuuksien kaupalliselle käyttöönotolle.  Ministeri Viitanen osallistui videoneuvotteluun Tampereelta käsin ja pitää 800 MHz -taajuuksien käyttöönottoa merkittävänä askeleena kohti koko maan kattavia nopeita 4G-yhteyksiä.

- On tärkeää, että koko Suomessa kaikilla kansalaisilla ja yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää toimivia laajakaistayhteyksiä ja muita tietoyhteiskunnan palveluita. Onkin hienoa, että 800 MHz -taajuuskaistan rakentaminen on tuomassa entistä nopeammat yhteydet myös haja-asutusalueille, asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen toteaa.

Ensimmäiset uutta taajuutta käyttävät tukiasemat otettiin käyttöön Helsingin keskustan Lasipalatsissa, Kangasalla, Pälkäneen Laitikkalassa ja Savonlinnan Hiltulassa. Elisa tulee rakentamaan tänä vuonna useita satoja 800 MHz -tukiasemia, joilla mahdollistetaan nopeiden 4G-yhteyksien rakentaminen erityisesti haja-asutusalueille.

-Asiakkaillemme uusi 800 MHz -taajuus tarkoittaa ennen kaikkea mobiililaajakaistan parempaa toimintaa sisätiloissa, käyttömukavuutta ja parempaa saatavuutta entistä laajemman 4G-verkon myötä. Tavoitteenamme on, että lähivuosien aikana 4G-verkosta tulee yhtä kattava kuin 3G-verkostamme, joka tavoittaa nykyisin jo lähes kaikki suomalaiset, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilasanoo.

Suomalaisen tietoliikenteen edelläkävijänä Elisa on tehnyt historiaa aiemminkin:

• Maailman ensimmäinen GSM-puhelu soitettiin Elisan silloisen tytäryhtiön Radiolinjan verkosta vuonna 1991.

• Elisa otti ensimmäisenä Pohjoismaissa käyttöönsä HSDPA-tekniikan vuonna 2005 ja HSUPA-tekniikan kaksi vuotta myöhemmin.

• Vuonna 2007 Elisa otti ensimmäisenä maailmassa kaupalliseen käyttöön UMTS900-tekniikan, joka mahdollisti 3G-verkon rakentamisen myös taajamien ulkopuolelle.

• Seuraava merkittävä askel otettiin vuoden 2010 alussa Elisan avatessa ensimmäisenä Suomessa 4G-palvelut esikaupalliseen käyttöön. Yrityskäyttöön 4G-nopeudet avattiin joulukuussa 2010.

• Marraskuussa 2011 Elisa otti ensimmäisenä suomalaisoperaattorina käyttöön LTE800-teknologiaan perustuvat testitukiasemat sekä lanseerasi 4G-nopeudet valtakunnallisesti yli 100 paikkakunnalla HSDPA+ Dual Carrier- ja LTE-teknologioilla (1800 ja 2600 MHz-taajuuksilla).

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Elisa Oyj, viestintä, puh. 050 305 1605, communications@elisa.fi

4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan ja Saunalahden valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 230 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 70 paikkakunnalla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G 

 Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs