Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa auttaa yritykset IoT-aikakaudelle

Elisa Oyj

Elisa auttaa yritykset IoT-aikakaudelle

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 14:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa IoT tarjoaa helpon, nopean ja turvallisen ympäristön, jonka avulla erilaiset yritykset voivat siirtyä Internet of Things -aikakaudelle.

Elisa lanseeraa Suomessa ja Virossa Elisa IoT -palvelukokonaisuuden, joka mahdollistaa IoT-sovellusten ja -palveluiden luomisen nopeasti ilman perinteistä ohjelmistokehitystä. Elisa IoT on pilvessä toimiva avoin alusta, joka tarjoaa työkalut nopeaan ohjelmistokehitykseen, tiedon tallentamiseen ja visualisointiin.

– Kehitämme edelleen avointa kehitysalustaa, jolle suomalaiset ja virolaiset yritykset sekä opiskelijat voivat alkaa innovoida uudenlaisia IoT-tuotteita ja uutta liiketoimintaa. Kaiken internet, niin asioiden kuin esineiden, tulee joka tapauksessa muuttamaan maailman, joten mahdollisuus aloittaa jo nyt antaa yrityksille merkittävän kilpailuedun, sanoo Elisan yritysasiakasyksikön johtaja Timo Katajisto.

Katajisto korostaa, että IoT:n yksi merkittävimpiä arvoja on, että verkottuneiden laitteiden datasta louhitaan esiin tietoa, jota hyödynnetään reaaliaikaisesti liiketoiminnan tai tuotekehityksen ohjaamiseen.

– Haluamme auttaa yrityksiä saamaan laajan kokonaiskuvan. Yksittäisten laitteiden välinen tiedonsiirto ei yksinään auta keräämään dataa, jolla on todellista arvoa, kuvailee Katajisto.

Kaikki data Suomessa

Elisa IoT mahdollistaa verkottuneiden laitteiden, niitä hyödyntävien sovellusten ja kokonaisten liiketoimintojen luomisen ilman laajamittaista ja pitkäkestoista IT-tuotekehitysprojektia. Elisa IoT:n ohjelmistokehityksessä hyödynnetään maailman johtavien IoT-alustavalmistajien koodittomia työkaluja ja avoimia ohjelmointirajapintoja, jotka nopeuttavat tuotekehitystä moninkertaisesti.

Elisa IoT tarjoaa yrityksille kokonaispalvelun laiteriippumattomista yhteyksistä aina laitehallintaan, datan keräämiseen, analysointiin ja visualisointiin, jotka mahdollistavat liiketoiminnan johtamisen reaaliaikaisella tiedolla.

Kaikki data tallennetaan Suomeen Elisan omiin konesaleihin. Palvelukokonaisuuteen sisältyy myös tietoturvasta huolehtiminen ja ympärivuorokautinen valvonta.

– Tarjoamme siis kattavan kokonaisuuden, emme pelkkää koneiden välistä tietoliikennettä. Elisa IoT:n avulla erilaisista lähteistä kerättävä data muuttuu liiketoimintaa ohjaavaksi tiedoksi ja ajantasainen tieto puolestaan luo merkittävän kilpailuedun, jatkaa Katajisto.


Lisätietoa:

Timo Katajisto, johtaja, yritysasiakasyksikkö, Elisa, 010 266 8371, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs