Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Elisa auttaa Sambiaa digitalisoitumaan

Elisa Oyj

Elisa auttaa Sambiaa digitalisoitumaan

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2014 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa auttaa Sambiaa suunnittelemaan, rakentamaan ja pilotoimaan sähköisiä, julkisen sektorin asiointipalveluita. Elisa on solminut yhteistyösopimuksen Sambian postilaitoksen Zampostin kanssa.

Elisa ja Sambian postilaitos Zampost ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on auttaa Sambiaa digitalisoitumisessa.

– Haluamme digitalisoida Sambian julkisen sektorin palvelut luomalla sähköisen asiointikanavan julkishallinnon ja kansalaisten välille. Tämä tulee luomaan yrityksiä, työpaikkoja ja tietotaitoa, ja lisäämään yksityisen sektorin osuutta kansallisessa uudistusohjelmassamme, kertoo Sambian presidentin toimiston kabinettipäällikkö Roland Msiska.

Elisa auttaa Sambiaa suunnittelemaan avoimen, skaalautuvan ja kustannustehokkaan digitaalisten kansalaispalveluiden ympäristön, jonka päälle erilaiset julkishallinnon palvelut voidaan rakentaa.

– Sopimus Sambiassa on hieno osoitus panostuksistamme uusiin ICT- ja online-palveluihin. Kokonaisvaltainen osaamisemme ja innovointikykymme korostuivat edukseen Sambian kunnianhimoisessa kansalaispalveluiden digitalisoimishankkeessa, missä Elisa sekä suunnittelee että käytännössä kehittää ja pilotoi ensimmäiset digitaaliset palvelut ja niiden ympäristöt, kertoo Elisan yritysasiakasyksikön johtaja Timo Katajisto.

Team Finlandin avulla

Pilottiprojektissa on kaksi vaihetta: julkisen sektorin palveluiden digitalisoinnin vision luomisen ja suunnitteluvaiheen jälkeen Elisa kehittää ja toimittaa 3-4 valittua kansalaisten asiointipalvelua, joita testataan kolmessa postin toimipisteessä Elisan toimittamilla itsepalvelupäätteillä. Pitkällä aikavälillä Sambian on tarkoitus tuoda useita kymmeniä julkishallinnon palveluita kaikkiin 140 postin toimipisteeseen.

– Olemme iloisia Zampostin ja Elisan kumppanuudesta. Team Finlandin verkosto Suomessa ja etenkin tiimimme Sambiassa ovat olleet mukana tukemassa, jotta Suomen ja Sambian välille syntyisi tällaista yhteistyötä, kertoo Team Finlandin johtaja, teollisuusneuvos Jaani Heinonen.

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: Suomen taloudellisia ulkosuhteita, suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Team Finland -verkoston ytimen muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä näiden ohjauksessa olevat julkisrahoitteiset organisaatiot ja ulkomaiset toimipisteet.

 

Lisätietoa:

Timo Katajisto, johtaja, yritysasiakasyksikkö, Elisa, 010 266 8371, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. www.team.finland.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs