Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Datan käyttäminen siirtyy lomavaihteelle ensi viikolla

Elisa Oyj

Datan käyttäminen siirtyy lomavaihteelle ensi viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 12:28
Julkaisija: Elisa Oyj

Älypuhelimien ja tablettien datankäyttö siirtyy pääkaupunkiseudun talvilomaviikolla hiihtokeskuksiin.

Hiihtolomat näkyvät myös matkapuhelinliikenteessä, etenkin tällä hetkellä rajussa kasvussa olevassa datankäytössä. Mobiilidatan kokonaismäärä Elisan verkoissa on noin tuplaantunut vuodessa. Esimerkiksi vuoden 2014 viimeisen neljänneksen datankäytön kasvu oli lähes 80 prosenttia verrattuna loppuvuoteen 2013.

– Data muuttaa hiihtolomilla suurelta osin hiihtokeskuksiin. Myös pääväylien varrella sijaitsevat tukiasemat välittävät huomattavasti enemmän liikennettä, kun lomalaiset siirtyvät etelästä pohjoiseen ja taas takaisin, kertoo liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi Elisalta.

Esimerkkinä Ruka-Kuusamon alueella nopean 4G LTE -verkon käyttö kasvoi vuodenvaihteen lomien aikana yli 60 prosenttia. 4G LTE -verkossa liikkuu nimenomaan dataa, ei puhetta.


Lomalla dataa kuluu

Datankäyttö kokonaisuudessa myös kasvaa loma-aikoina. Etenkin pääkaupunkiseudun lomaviikko 8 erottuu alkuvuoden muista viikoista noin 10 prosentin kasvulla datanmäärässä.

Datamääriä kasvattaa etenkin liikkuva kuva. Videoiden osuus kaikesta Elisan mobiiliverkossa liikkuvasta datamäärästä on reilu puolet.

Videoiden mobiililaitteilta katselun yleistyminen näkyy myös Elisa Viihteen mobiilikatselun määrässä. Elisa Viihteen mobiilisovellusta on ladattu jo yli 500 000 kappaletta. Esimerkiksi Elisa Viihteen tallenteiden mobiilikatselu 2,5-kertaistui vuoden 2014 jälkipuoliskolla verrattuna vuotta aiempaan.


Nuoret suurkuluttajina

Datan käyttäminen on suoraan yhteydessä liittymänhaltijan ikään. Esimerkiksi 18–19-vuotiaat käyttävät yli kolme kertaa enemmän dataa kuin 30–40-vuotiaat.

– Yli 40-vuotiailla datankäyttö taas kasvaa, mutta tämä selittyy pitkälti  sillä, että lasten ja nuorten liittymät ovat juuri näiden yli nelikymppisten vanhempien nimissä, kertoo liittymäliiketoimintajohtaja Korpi.


Lisätiedot:
Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100.. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs