Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Data viuhuu kesällä verkoissa

Elisa Oyj

Data viuhuu kesällä verkoissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Alkavasta kesästä on odotettavissa ennätysten kesä mobiiliverkoissa liikkuvan datan määrässä. Muun muassa liikkuvaa kuvaa katsellaan tableteilta ja älypuhelimilta enemmän kuin koskaan aiemmin.
 
Viime vuoden loppuun mennessä jo kolmannes suomalaisista älypuhelinkäyttäjistä oli katsellut elokuvan tai TV-sarjan jakson älypuhelimellaan. Etenkin nuoret käyttävät älypuhelimiaan viihtymiseen; 18-25-vuotiaista jo lähes puolet oli viime vuoden loppuun mennessä katsonut älypuhelimellaan elokuvan tai tv-sarjaa. Luvut käyvät ilmi Elisan teettämästä Näin Suomi kommunikoi -kyselytutkimuksesta, jonka aineisto kerättiin vuodenvaihteessa. Tutkimukseen vastasi liki 1800 suomalaista. Vastaajat olivat 15–65-vuotiaita suomalaisia älypuhelimien käyttäjiä.
 
Kuluvana vuonna mobiilikäyttö tulee kasvamaan entisestään; noin viidennes Näin Suomi kommunikoi -tutkimukseen vastanneista uskoo aloittavansa älypuhelimensa käytön elokuvien ja tv-sarjojen katsomiseen kuluvan vuoden aikana.
Liikkuvaa kuvaa on verkossa tarjolla enemmän kuin koskaan. Esimerkiksi Elisa Viihde -palveluun kuuluu nykyisin myös online-versio, joka tuo tuoreimmat elokuvat, tv-sarjoja ja urheilua suoraan älypuhelimiin ja tabletteihin. Elisa Viihde Online on tällä hetkellä käytettävissä Android-älypuhelimilla ja -tableteilla, myöhemmin tämän vuoden aikana se tulee myös muille päätelaitealustoille.


Datamäärä kaksinkertaistui vuodessa

Suomen matkaviestinverkoissa siirrettävän datan määrä kaksinkertaistui vuodessa.  Vuonna 2013 Suomen matkaviestinverkoissa siirrettiin dataa 191 000 teratavun edestä. Vuodesta 2007 lähtien siirretyn datan määrä on 365-kertaistunut.
 
Mobiilidatan määrä lähti selvään kasvuun viime kesäkuun alussa. Huomattava osa datamäärän kasvusta aiheutuu liikkuvan kuvan katselemisesta älypuhelimilla ja tableteilla.
 
– Olemme varautuneet datamäärien kasvuun muun muassa rakentamalla nopeita 4G-verkkoja ympäri Suomen. Yli puolet mobiilidatan kasvusta on tullut 4G-laitteilla ja liittymillä. Monella on kuitenkin 4G-laitteessaan vielä 3G-liittymä, joka ei mahdollista 4G-nopeuksien hyödyntämistä, kertoo Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.
 

Odotettavissa ennätyskesä
 
Datan keskimääräinen käyttö nousee merkittävästi etenkin tableteilla, ja tablettien määrä on  kasvanut viimeisen vuoden aikana runsaasti. Yksistään alkuvuoden aikana tabletteja myytiin yli 70 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
 
– Kesästä on odotettavissa ennätysaikaa datakäytön suhteen. Jos kasvu on kuluvana kesänä yhtä voimakasta kuin edellisvuonna, käytetään Elisan verkossa dataa heinäkuun aikana tuhansia teratavuja enemmän kuin edellisheinäkuussa, kuvailee Korpi.


Lisätiedot:
Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs