Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ciscon ASA-palomuuri tuo pilveen turvaa virtuaalisesti

Cisco Systems Finland Oy

Ciscon ASA-palomuuri tuo pilveen turvaa virtuaalisesti

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2011 klo 12:40
Julkaisija: Cisco Systems Finland Oy

Nexus-kytkimet skaalaavat datakeskuksia ja big data -tarpeita

Cisco tuo markkinoille virtuaalisen palomuuriratkaisun, joka auttaa vastaamaan pilvipalveluiden rakentamiseen liittyviin tietoturvahaasteisiin. Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) 1000V cloud firewall on markkinoiden ensimmäisiä virtuaalisia palomuureja. Se on osa Ciscon ASA-tuoteperhettä, joka on maailman käytetyin palomuuriratkaisu ja joka on asennettu yli miljoonaan laitteeseen.

”Vanhan tutun ASA-palomuurin ominaisuudet ovat saatavissa virtuaaliympäristöihin. Tähän mennessä pilvipalveluympäristöjen virtuaalipalvelimille tai -verkoille ei ole ollut saatavissa täysveristä palomuuria, ja etenkin pilvipalveluissa tietoturvan haasteet ovatkin olleet palveluita hidastava tekijä. Palomuurit on täytynyt toteuttaa fyysisissä laitteissa, mikä ei sovi pilvipalvelujen ajatukseen. Nyt pilvi voidaan rakentaa aidosti, tietoturvasta tinkimättä”, toteaa Suomen Ciscon virtualisoinnista ja datakeskuksista vastaava Tommi Saxelin.

ASA tarjoaa markkinoiden parhaat palomuuriominaisuudet, kattavan ja reaaliaikaisen uhkien torjunnan ja turvallisen etäkäytön. Se sopii kaikenkokoisiin tietoverkkoympäristöihin.

Nexus-kytkimillä skaalautuvuutta datakeskuksiin ja big dataan

Cisco julkisti lisäksi uusia Nexus-kytkintuotteita datakeskuksiin ja niin sanottuun big data -käyttöön.

Gartnerin, IDC:n ja muiden analyytikkojen mukaan big data on yksi IT-alan suurista trendeistä. Big data –alustojen avulla yritysjohto voi hakea eri lähteistä kerätyistä valtavista tietomassoista apua päätöksentekoon. Big data -työkalut sisältävät muun muassa datan tallentamisen, analytiikan, hakemisen ja visualisoinnin.

”Big data -palvelut on suunniteltu käsittelemään valtavia määriä luokittelematonta ja luokiteltua dataa. Tällaisen tietomäärän käsittelyyn tarvitaan suorituskykyinen verkko, joka skaalautuu myös big data -tarpeisiin. Esimerkiksi Hadoop-arkkitehtuurilla toteutettu sovellusratkaisu vaatii aivan erilaisen datakeskusverkon kuin perinteiset ratkaisut. Nyt kun Hadoop on tulossa Microsoftin ilmoituksen mukaan myös Windows Server –alustalle, yhä useampi datakekusverkko täytyy miettiä uudella tavalla. Ciscon uusiin Nexus-kytkimet ovat ehdottomasti paras perusta tällaisen rakentamiseen”, Saxelin toteaa.

Cisco julkisti muun muassa uuden sukupolven ominaisuuksia Cisco Nexus 7000 -sarjan kytkimiin. Monet nykypäivän sovellukset vaativat datakeskuksilta skaalautumista muutamasta sadasta palvelinnoodista useisiin tuhansiin palvelinnoodeihin. Uuden sukupolven Nexus 7000 pystyy esimerkiksi lataamaan alle kahdessa minuutissa kaikki ne 250 miljoonaa valokuvaa, jotka ladataan päivittäin Facebookiin (keskimääriin 1MB/kuva).

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=500209

Lisätiedot:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tommi Saxelin, virtualisointi ja datakeskukset
tommi.saxelin (at) cisco.com

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs