Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Centria ammattikorkeakoulu ja Elisa käynnistävät merkittävän monivuotisen oppilaitosyhteistyön

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu ja Elisa käynnistävät merkittävän monivuotisen oppilaitosyhteistyön

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2013 klo 08:42
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu ja Elisa aloittavat nuorten opiskelua ja työllistymistä tukevan yhteistyön Keski-Pohjanmaalla. Yhteistyö pitää sisällään valitut, yhdessä toteutetut opintokokonaisuudet, harjoitustyömahdollisuudet sekä harjoittelupaikat Elisalla. Elisan tavoitteena on vakinaistaa kesä- ja osa-aikaisia töitä opintojensa ohella tehneitä osaajia valmistumisen jälkeen.

 

Nyt käynnistyvä ohjelma on hyvin merkittävä uusi avaus Centria ammattikorkeakoulun yritysyhteistyössä molemminpuolisen sitoutumisen ja systemaattisuuden vuoksi. Yhteistyö jatkuu kunkin vuosikurssin kanssa aina kolmen vuoden ajan kerrallaan valmistumiseen saakka. Yhteistyön aloitusvaiheessa ohjelmaan mukaan valitut noin 10 opiskelijaa työskentelevät Elisalla osa-aikaisessa työsuhteessa opintojen aikana. Elisa tulee kouluttamaan heidät asiakaspalvelun ammattilaisiksi ja samalla he saavat käytännön kokemusta uusimmista työn teon tavoista.  Pidemmän ajan kuluessa opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan myös Elisan sisällä.

 

- Opiskelijoille tämä  avaa hienoja mahdollisuuksia yhdistää läpi koulutuksensa työssä oppimista kouluoppimiseen, saada arvokasta harjoittelukokemusta, näyttää osaamistaan ja kasvaa ammattilaisena sekä lähteä rakentamaan urapolkua Elisalle. Olemme ylpeitä, että olemme saaneet kehitettyä juuri Centrian opiskelijoille tällaisen ainutlaatuisen mahdollisuuden, yliopettaja Marko Ovaskainen toteaa.

 

- Meillä on Kokkolassa merkittävä asiakaspalvelukeskus ja olemme yksi alueen kymmenestä suurimmasta yksityisestä työnantajasta. Tavoitteenamme on syventää yhteistyötä alueella ja luoda yhdessä Centrian kanssa pitkäaikainen yhteistyömalli, jossa Elisa tarjoaa opiskelijoille opintoja tukevaa työtä, mahdollisuuden hyödyntää ja syventää opittuja taitoja käytännössä; unohtamatta taloudellista tukea, jonka työ aina tuo mukanaan, aluejohtaja Harri Kivimäki Elisalta toteaa.

 

- Centria ammattikorkeakoulun liiketalouden ja tietotekniikan koulutusohjelmat ovat meille luonteva kumppani. Opiskelijat saavat käytännön kokemusta alastaan sekä sen uusimmista suuntauksista, joiden perusteella myös opintoja voidaan kehittää tämänhetkisiä tarpeita silmällä pitäen. Näin ollen yhteistyöstä hyötyy myös alueen elinkeinoelämä. Esimerkiksi alueellisen kilpailukyvyn kannalta olennainen, paikasta riippumaton työnteko on Elisalla jo arkipäivää, Kivimäki jatkaa.

 

Lisätiedot:

Centria ammattikorkeakoulu, yliopettaja Marko Ovaskainen, 044 725 0435, marko.ovaskainen@centria.fi

Elisa, Harri Kivimäki, aluejohtaja, 0500 66184, harri.kivimaki@elisa.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs