Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Avoin Kuitu Tuusulassa myös Kellokoskelle

Telia

Avoin Kuitu Tuusulassa myös Kellokoskelle

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Telia

Kellokosken valokuituosuuskunta on jo toinen valokuituverkko Tuusulassa, joka toteutetaan Soneran Avoin Kuitu -toimintamallilla. Jatkossa myös muut palveluntarjoajat ovat tervetulleita tarjoamaan valokuituverkon palveluita osuuskunnan osakkaille. Aiemmin Osuuskunta Tuusulan valokuidut toteutti noin 100 kiinteistön alueella valokuituverkon vastaavalla mallilla.

Tuusulalainen Osuuskunta Kellokosken Valokuidut rakennuttaa valokuituverkon, joka mahdollistaa Linjamäen, Nuppulinnan ja Kellokoskentien asukkaille huippunopeat laajakaistayhteydet ja monipuoliset viihdepalvelut. Nyt toteutettavan runkoverkon läheisyydessä on kaikkiaan noin 200 kotitaloutta, joista valtaosa on pientaloja.

Sonera ja Osuuskunta Kellokosken Valokuidut ovat sopineet verkon toteuttamisesta Soneran Avoin Kuitu -mallilla, mikä tarkoittaa, että jatkossa myös muut palveluntarjoajat ovat tervetulleita tarjoamaan valokuituverkon palveluita Kellokosken valokuituosuuskunnan osakkaille. Aiemmin Osuuskunta Tuusulan valokuidut toteutti Karjamaantien, Mustosentien, Vanhankylän koulun alueen ja Purolan asukkaille nyt jo käytössä olevan valokuituverkon vastaavalla mallilla.

Kellokosken alueellisen valokuituverkon omistaa osuuskunta, joka myös vastaa sen ylläpidosta ja viankorjauksesta. Valokuituverkko liitetään Soneran valtakunnalliseen runkoverkkoon ja asukkaille tulee ensi vaiheessa mahdolliseksi tilata Soneran monipuoliset laajakaista- ja viihdepalvelut.

Valitsimme kumppaniksemme Soneran, koska haluamme tehdä osuuskuntamme valokuituverkosta avoimen myös muille palveluntarjoajille. Se hyödyttää käyttäjiä, jotka saavat verkkoon aitoa kilpailua ja hinnoittelun läpinäkyvyyttä”, sanoo osuuskunnan puheenjohtaja Ville Hurskainen.

Kun liittymä on rakennettu, asukas voi tilata kotiinsa Sonera Kodin Netti palvelun, jonka yhteysnopeus on parhaimmillaan jopa 1000 Mbit/s.

”Avoin Kuitu -kumppaneidemme määrä on nyt voimakkaassa kasvussa ja meillä on kumppaneita niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Malli sopii erityisesti pientaloalueille, joilla alueen asukkaiden aktiivisuus ja halu osallistua investointiin on hankkeen käynnistymisen kannalta ratkaisevaa”, toteaa Soneran Avoin Kuitu -konseptista vastaava johtaja Tuomo Kokkila.

Lue lisää:
Avoinkuitu.fi
Eliittikuitu.fi

Liitetiedostot

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs