Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Atos tuo pilvipalvelut julkiselle sektorille

Atos

Atos tuo pilvipalvelut julkiselle sektorille

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2011 klo 10:39
Julkaisija: Atos


Lehdistötiedote
29.9.2011

ATOS TUO PILVIPALVELUT JULKISELLE SEKTORILLE

Atos ja Microsoft käynnistävät strategisen pilvipalveluallianssin


Euroopan johtava IT-palvelutalo Atos aloittaa Microsoftin viestintä- ja kollaboraatioratkaisujen tarjoamisen pilvipalveluina julkisen sektorin organisaatioille. Atos toimittaa jatkossa Microsoftin Windows Server- ja Hyper-V-teknologioihin perustuvia ratkaisuja erityisesti julkisen sektorin organisaatioiden tarpeisiin suunnitellun pilvipalvelun kautta, jossa voidaan varmistaa tietojen luottamuksellisuus, erilaisten sääntöjen ja määräysten noudattaminen ja tietojen suvereniteetti, eli se, että tiedot sijaitsevat tietyn valtion alueella.

Strategisen allianssin puitteissa Atos ottaa Microsoftin pilviratkaisut osaksi omaa palvelutarjontaansa ja sisäisesti käyttöönsä. Microsoft puolestaan panostaa yhteisten julkisen sektorin pilvipalvelujen myyntiin, markkinointiin ja kehittämiseen. 

Yhtiöt tavoittelevat ensi vaiheessa asiakkaita Ranskan markkinoilta ja laajentavat jatkossa tarjontaa muihin Euroopan maihin. Julkisen sektorin pilvipalvelun ominaisuuksia ovat muun muassa tiedon maantieteellisen sijainnin varmistaminen tietyn valtion tai esimerkiksi EU:n alueelle, useamman toimijan kesken jaettu pilvi, integroitu sääntöjenmukaisuus ja erityistarpeiden mukaiset arkistointi-, salaus- ja tietoturvakäytännöt.

“Näemme yhteistyön Microsoftin kanssa merkittävänä mahdollisuutena tuoda yksityiseen pilveen pohjautuvat ratkaisut myös julkisen sektorin asiakkaillemme. Atos on yksi Euroopan johtavista ulkoistuspalvelujen tarjoajista ja panostamme voimakkaasti pilvipalveluihin ja Microsoftin viestintä- ja kollaboraatiotyökaluihin, jotka soveltuvat erittäin hyvin julkisen sektorin organisaatioiden tarpeisiin”, kertoo Jérôme Brun, SVP, Cloud Services, Atos.

”Atos on tervetullut palveluntarjoaja Microsoft-teknologioihin pohjautuvien palveluiden osalta myös Suomen markkinoille. Erityisesti julkishallinnossa kaivataan paikallista mutta globaalia kustannustehokasta pilvipalvelutarjoajaa”, kertoo palvelinohjelmistoliiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Karppinen Microsoft Oy:stä.

”Pilvipalvelujen edut ovat kiistattomia, mutta tähän asti julkisen sektorin organisaatioissa niiden käyttöönottoon on liittynyt runsaasti avoimia kysymyksiä esimerkiksi katastrofitilanteissa toimimisesta. Atos ja Microsoft tuovat nyt markkinoille erityisesti julkisen sektorin tarpeisiin suunnitellut pilvipalvelut ja tällä tavalla auttavat suomalaisiakin julkisen sektorin organisaatioita säästämään kustannuksia ja parantaman palvelujen laatua”, kertoo Atoksen ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Tapio Koskinen.

Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Atoksella on 78 500 työntekijää maailmanlaajuisesti, yli 400 Suomessa ja Virossa. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 8,7 mrd. euroa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2010 Microsoftin liikevaihto oli 69,94 miljardia US dollaria.


Lisätietoa
Tapio Koskinen
Johtaja, ulkoistuspalvelut, Atos 
+358 40 730 8347
tapio.koskinen@atos.net

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs