Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Alkio Toimitusjohtajablogissa: Suomen ICT-alalla aika katsoa eteenpäin

Teknologiateollisuus ry

Alkio Toimitusjohtajablogissa: Suomen ICT-alalla aika katsoa eteenpäin

Julkaistu: 11.07.2013 klo 10:18
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Keskustelu suomalaisesta ICT-osaamisesta on jäänyt liiaksi vellomaan kännykkärakentamisen vaikeuksiin. Olisi jo aika katsoa eteenpäin, kirjoittaa Tieto Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Alkio Teknologiateollisuuden Toimitusjohtaja-blogissa.

"Suomi on maailmalla tunnettu teknologiaosaamisestaan. Kansallisesta keskustelustamme saa kuitenkin aika ajoin käsityksen, että ICT-ala olisi maassamme taantumassa", Alkio toteaa.

Alkion mukaan on jäänyt huomaamatta, että osaamisemme on nyt kattavampaa kuin aiemmin ja teknologian kehitys on aikaansaanut aivan uusia mahdollisuuksia, jotka tulevat mullistamaan koko alan ja tavan tehdä töitä muilla toimialoilla.

"Olemme pelkän kännykkärakentamisen sijaan nykyään myös mobiilipalveluiden, tietoverkkojen, peliteollisuuden, tietoturvan ja IT-palveluiden asiantuntijoita", hän painottaa.

Lue Toimitusjohtaja-blogi kokonaisuudessaan Teknologiateollisuuden verkkosivuilla

 

Teknologiateollisuus vastaa 60 prosentista Suomen koko viennistä ja 80 prosentista Suomen koko elinkeinoelämän t&k-investoinneista. Toimiala työllistää suoraan 290 000 ihmistä, joista jokainen välillisesti muualla yhteiskunnassa ainakin 1,5 lisätyöpaikan verran.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs