Metsäteollisuusyhtiö Georgia-Pacific onnistui analytiikan avulla parantamaan kokonaistehokkuuttaan 10 prosenttia. SASin työkalut toivat ratkaisun esimerkiksi yhtiön logistiikkahaasteisiin, kun paperituotteiden ja siivoustarvikkeiden kysynnän painopiste siirtyi pandemian aikana hotelleista ja yrityksistä kotitalouksiin. Myös tuotantoseisokkeja on onnistuttu vähentämään lähes kolmanneksella.
Koronapandemian leviäminen keväällä 2020 asetti monet teollisuusalan yritykset pulman eteen: joidenkin tuotteiden kysyntä kasvoi räjähdysmäisesti, mutta samalla toimitusketjut katkesivat monin paikoin. Lisäksi monien tuotteiden kysynnän painopiste siirtyi kotitalouksiin, mikä aiheutti omat haasteensa yritysten logistiikalle.
Tuotantoprosessien ja logistiikan odottamattomien ja äkillisten haasteiden edessä apua haetaan yhä useammin datasta ja koneoppimisesta. Analytiikkayhtiö SAS Institute on kehittänyt tekoäly-, analytiikka- ja hallinnointialusta SAS Viyan, joka auttaa optimoimaan yrityksen toimintoja ja turvaamaan jatkuvuuden myös kriisitilanteissa.
– Käytämme edistyksellistä analytiikkaa asiakkaidemme tuottavuuden lisäämiseen. Esimerkiksi maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin kuuluva ja muun muassa paperituotteita valmistava Georgia-Pacific kykeni selättämään kysynnän ja logistiikkaongelmien synnyttämään ristipaineen analytiikkamme avulla, kertoo SASin Head of Manufacturing Advisory Nordics Pasi Helenius.
Apua tuotannon ja logistiikan solmukohtiin
Pandemian aikana Georgia-Pacific paransi analytiikan avulla kokonaistehokkuuttaan 10 prosenttia. SASin työkalut toivat ratkaisun myös logistiikkahaasteisiin, kun paperituotteiden ja siivoustarvikkeiden kysynnän painopiste siirtyi hotelleista ja yrityksistä kotitalouksiin.
– Analytiikkatyökalujemme avulla toimitusketjun ongelmat voidaan havaita jo varhaisessa vaiheessa ja arvioida, millaisella korjaustoimenpiteellä toimitukset saapuvat perille ajoissa ja sopimusten mukaisesti, Helenius sanoo.
Tuotantoprosessien optimointiin kuuluu myös tuotantoseisokkien minimointi. SASin työkaluja hyödyntävissä Georgia-Pacificin yksiköissä suunnittelemattomia seisokkeja on pystytty vähentämään jopa 30 prosenttia. 85 000 asennetun tärinäsensorin tuottaman reaaliaikaisen tiedon pohjalta voidaan esimerkiksi arvioida, mikä tuotantokoneiston osa on todennäköisesti viallinen tai vaihdon tarpeessa. Näin yrityksessä voidaan myös ennakoida, mitä toimenpiteitä tulevilla huoltokerroilla kannattaa suorittaa. Koneiden korjaaminen valvotussa ympäristössä parantaa myös teknikkojen turvallisuutta ja työtehokkuutta.
– Tähän asti huoltomiehet ovat joutuneet käyttämään suurimman osan ajastaan etsiessään laitteen viallista osaa. Nyt he voivat käyttää aikansa ensisijaisesti vikojen korjaamiseen eikä niiden paikantamiseen, Helenius valottaa.
Helppokäyttöisyys lisää potentiaalia
Tuotannon tehostamisen ohella data-analytiikalla kyetään optimoimaan myös yrityksen kaupallisia toimintoja. Sitä voidaan käyttää muun muassa hinnoittelun ohjaamiseen, määrittämään tuotteiden toimittamiselle optimaalisin viikonpäivä sekä ennustamaan asiakkaiden vaihtuvuutta.
Asiakasyrityksille syntyvien etujen joukossa on myös SAS Viyan käytettävyys. Myös ne alan ammattilaiset, jotka eivät välttämättä ole analytiikan asiantuntijoita, voivat hyötyä SASin tehokkaasta tekniikasta.
– Työkalumme auttaa hyödyntämään myös niiden ammattilaisten potentiaalin, joilla on syvä tuntemus alasta, mutta vain vähän kokemusta analytiikasta. Viyan yksinkertaisen käyttöliittymän ja automatisoidun tekoälyn avulla käytännössä kuka tahansa voidaan kouluttaa tekemään nopeampia ja parempia päätöksiä, Helenius päättää.
Lisätietoja:
SASin Head of Manufacturing Advisory Nordics Pasi Helenius, p. 044 3350 460
s-posti: [email protected]
SAS on analyyttisten liiketoimintaohjelmistojen ja -palvelujen markkinajohtaja. Innovatiivisten ratkaisujensa avulla SAS auttaa asiakkaitaan kehittämään toimintaansa ja tekemään parempia päätöksiä nopeammin. Lisätietoa: www.sas.com
© Koodiviidakko Oy - Y-tunnus 1939962-1