Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » ZenRobotics ja Vincit pelastavat maailman jätteiltä

Vincit

ZenRobotics ja Vincit pelastavat maailman jätteiltä

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Vincit

Teollisuusjätteet lajitellaan edelleen usein tehottomasti kaivinkoneella ja käsityönä, eikä käyttökelpoista ja arvokasta kierrätysmateriaalia saada talteen. Cleantech-alalla toimivan startup-yritys ZenRoboticsin kehittämän, tekoälyä hyödyntävän jätteidenkäsittelyjärjestelmän avulla jätteiden lajittelusta tulee nopeaa, kannattavaa ja turvallista. Jätteenlajittelurobotin käyttöliittymän takana ovat Vincit Oy:n osaavat ohjelmoijat.

Uudenlainen tekoälyteknologiaan perustuva jätteenlajittelujärjestelmä ZenRobotics Recycler tunnistaa erilaisia materiaaleja ja pystyy poimimaan niitä kierrätykseen jätteenkäsittelylaitoksen liukuhihnalta. Se tunnistaa rakennusjätteiden seasta esimerkiksi puun, kiven ja metallin ja tekee jätteen seasta jopa tuhansia poimintoja tunnissa. Robotti auttaa erottelemaan jätteestä arvokkaat raaka-aineet, ja kaatopaikalle päätyvän jätteen määrä vähenee.

”ZenRobotics Recycler mahdollistaa yksityiskohtaisen tiedonkeruun jätevirran koostumuksesta ja lajitellusta jätteestä. Tämä ei ole mahdollista perinteisiä kierrätysteknologioita käytettäessä", kertoo ZenRobotics Oy:n toimitusjohtaja Timo Taalas.

Jätteenlajittelurobotin käyttöliittymän suunnittelusta vastasi Vincit Oy. Timo Taalas: ”Käyttöliittymä tarjoaa operaattoreille helpon työkalun laitteen toiminnan seuraamiseen ja sen asetusten muuttamiseen. Lisäksi sen avulla kerätään tietoa kierrätetyistä materiaaleista ja kootaan raportteja kierrätyslaitoksen johdon tarpeisiin.” Käyttöliittymän lisäksi Vincit tuotti myös simulaation eli 3D-visualisoinnin robotin toiminnasta.

”On hienoa olla mukana kehittämässä uusia kierrätysjärjestelmiä. Tällaiset projektit antavat koodareille mahdollisuuden tehdä jotain konkreettista ympäristön hyväksi ja auttaa pelastamaan maailman jätteiltä”, sanoo Vincit Oy:n kehitysjohtaja Ville Houttu.

 


Lisätietoja:                                  

Vincit Oy
Kehitysjohtaja Ville Houttu
p.  044 532 2630
ville.houttu@vincit.fi

ZenRobotics Oy
Toimitusjohtaja Timo Taalas
p. 040 7213570
timo.taalas@zenrobotics.com

Liitetiedostot

---

ZenRobotics Oy on suomalainen huipputeknologiayritys. Yrityksen päätuote, ZenRobotics Recycler, on tekoälyä ja robotiikkaa hyödyntävä kierrätysjärjestelmä, joka poimii talteen arvokkaita raaka-aineita rakennus- ja purkujätteestä. www.zenrobotics.com

Vuonna 2007 perustettu Vincit Oy on Tampereella ja Helsingissä toimiva, räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalveluihin erikoistunut ohjelmistotalo, jossa työskentelee yli 120 asiantuntijaa. Huippulaadun takeena Vincit antaa toimituksilleen sataprosenttisen tyytyväisyystakuun. Vincit on Suomen paras työpaikka. www.vincit.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs