Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yritysten osallistuminen pienhankintojen kilpailutuksiin helpottuu

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Yritysten osallistuminen pienhankintojen kilpailutuksiin helpottuu

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2014 klo 09:51
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden ja Vantaan kaupungit ottivat ensimmäisinä käyttöön uuden HankintaSampo-työkalun.

HankintaSampo on verkkopalvelu, jonka avulla kaupungit ja kunnat voivat ilmoittaa hankinnoistaan yrityksille. Yritykset voivat rekisteröityä verkkopalveluun ilmaiseksi ja saada haluamansa tarjouspyynnöt itselleen - jopa suoraan puhelimeen.

HankintaSampo on ensimmäinen hankintoja ja viestintää varten kehitetty, täysin tietokantapohjainen verkkopalvelutuote. Kehitystyö on tehty eKeiretsu Oy:n, Lahden kaupungin ja LADECin välisenä yhteistyönä. Vastaavanlaista verkkopalvelua, johon pienet, alle julkisen hankintarajan olevat hankinnat voidaan koota, ei aikaisemmin ole ollut.

Ensimmäisenä käytössä Lahdessa ja Vantaalla

Lahden ja Vantaan kaupungit ottivat palvelun ensimmäisinä käyttöönsä pienhankintojen kilpailutuksissa. Suuret hankinnat ilmoitetaan edelleen Hankintailmoitukset.fi-palvelussa. Kaupungit uskovat HankintaSampon parantavan viestintää yrittäjien suuntaan. Yrittäjät ovat kertoneet, että aiemmin pienhankinnoista on ollut vaikea saada tietoa.

- HankintaSampo-palvelun avulla saamme helposti kontaktin yrityksiin. Myös pienkilpailutukset saadaan hoidettua tehokkaasti. Hankintalain raameissa niitä voidaan ohjata paikallisille yrityksille ja edistää alueemme elinvoimaisuutta. Tämäkin sisältyy uuteen kaupunginhallituksen hyväksymään hankintaohjelmaan, Lahden kaupungin hankintapäällikkö Minna Halonen toteaa.

- HankintaSampon kautta yritykset saavat aikaisempaa paremmin tietoa siitä, mitä kaupunki on hankkimassa ja voivat halutessaan tarjota palveluitaan kaupungille. Tämä on signaali paikallisillekin yrittäjille siitä, että kaupunki toivoo niiden osallistuvan sekä tavaroiden että palveluiden kilpailutuksiin. Pienhankintatyökalun käyttöönotto on myös yksi kaupungin uunituoreen elinvoimaohjelman tavoitteista, sanoo Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta

HankintaSampon käyttöönotolla kaupungit haluavat parantaa vuoropuhelua yritysten kanssa ja hankintoja koskevaa ennakkoviestintää.

Yrittäjän aikaa säästyy reilusti

eKeiretsu Oy:n toimitusjohtaja Petteri Vahla kertoo, että yrittäjiltä on tullut paljon positiivista palautetta palvelusta. Mahdollisimman pitkälle automatisoitu palvelu helpottaa yrittäjien työtä tarjousten laadintavaiheessa.

- HankintaSampo on tehty sekä tarjouspyynnön että tarjouksen tekijän kannalta mahdollisimman helpoksi. Yrittäjä tekee tarjouksen sen kautta murto-osassa siitä ajasta, mikä kului ennen työkalun käyttöönottoa, Vahla sanoo.

Lisätietoja:

eKeiretsu Oy, Petteri Vahla, puh. 050 548 8489

Lahden kaupunki, hankintapäällikkö Minna Halonen, puh. 050 559 4063

Vantaan kaupunki, elinkeinojohtaja Jose Valanta, puh. 050 523 1116

Lahden Seudun Kehitys Oy LADEC, liiketoimintakehittäjä Jyrki Rautkivi, puh. 050 346 8927 

HankintaSampo

HankintaSampo on julkisiin kilpailutuksiin kehitetty, tietokantapohjainen työkalu. Sen on kehittänyt eKeiretsu Oy, joka on syntynyt viime keväänä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n Kiihdyttämössä.

www.hankintasampo.fi

Työkalun kehittämistä on tuettu ”Tiimipohjainen uusien kasvuyritysten kehittämis- ja kiihdyttämömalli” –hankkeella. Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta.

Lahden Seudun Kehitys LADEC – Kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.

LADECin Kiihdyttämön tehtävänä on nopeuttaa elinvoimaisia yrityksiä pääsemään vakaalle kasvu-uralle. Kiihdyttämö tarjoaa yrittäjille kumppaniksi joko omaa kansainvälistymistiimiä tai verkostoon kuuluvia asiantuntijoita ja veturiyrityksiä.

www.ladec.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs