Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yrityskehittämö Bastu luo kiertotaloutta Turkuun

Turun kaupunki

Yrityskehittämö Bastu luo kiertotaloutta Turkuun

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2015 klo 16:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Yrityskehittämö Bastu on osa Sitran ja Turun kaupungin aloittamaa kolmivuotista yhteistyötä. Hanke pyrkii luomaan Turkuun kiertotaloutta edistävää, kuudennen aallon yritystoimintaa. Yrityskehittämössä yhdistyy Varsinais-Suomen alueen yritysten ja Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen osaaminen.

– Ajatus kuudennesta aallosta perustuu talouden sykleihin. ICT-teknologiaan liittyvä viides aalto on tulossa päätökseen, mikä näkyy hitaassa talouskasvussa. Seuraava aalto nojaa teknologian ja resurssien älykkääseen käyttöön, Bastun koordinaattori, Senior Advisor Keijo Koskinen kertoo.

Hankkeen tavoitteena on luoda uusia yhteistyömalleja. Mukaan haetaan yrityksiä, jotka ovat valmiita tarkastelemaan kiertotalouden mahdollisuuksia perinteiset toimintamallit ja toimialat ylittäen.

– Avainsanat ovat fiksuus ja resurssiniukkuus. Olemme tottuneet käyttämään resursseja surutta, mikä on esimerkiksi ympäristön kannalta kestämätöntä. Kiertotalous pyrkii juuri päinvastaiseen kehitykseen.

Bastun tavoitteena on parantaa liiketoimintaa Varsinais-Suomessa aloilla, joiden markkinat ovat maailmanlaajuisesti kasvussa. Yrityskehittämö hakee toimintaansa mukaan tahoja, jotka haluavat kehittää paitsi omaa bisnestään myös alueen elinvoimaisuutta. Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman monenlaisia toimijoita.

Bastu-yhteisö jalostaa yritysten ideoita, tarjoaa mentorointia ja auttaa kuudennen aallon liiketoiminnan kehittämisessä. Hankkeen oheen ollaan perustamassa rahastoa, jonka avulla voidaan auttaa lupaavia konsepteja eteenpäin.

Kaksivuotinen Bastu käynnistyy loppukesästä. Kaikki hankkeesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Bastun työpajojen aikataulut 2015:

24.8. klo 15–18
22.9. klo 15–18
20.10. klo 15–18
10.11. klo 15–18
1.12. klo 15–18
15.12. klo 15–18

Lisätietoja:

Senior Advisor Keijo Koskinen, keijo.koskinen@utu.fi, p. 044 594 1659

https://bastuturku.wordpress.com/

   

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs