Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yrityshautomoiden sopimus avaa start up -yrityksille portin Venäjän markkinoille

Miktech Oy

Yrityshautomoiden sopimus avaa start up -yrityksille portin Venäjän markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 07:35
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Pietarissa sijaitsevan Russian Technology Park Ingrian kanssa. Yhteistyön tavoitteena on helpottaa kansainvälistä yhteistyötä innovatiivisten start up -yritysten ja infrastruktuurien välillä Suomessa ja Venäjällä.

Miktech ja Ingria ovat tehneet menestyksellistä yhteistyötä useiden vuosien ajan. Miktech Oy:n toimitusjohtaja Vesa Sorasahin mukaan sopimus vahvistaa entisestään osapuolten välistä suhdetta. Sopimus määrittelee ehdot ja toimenpiteet sille, kuinka osapuolten asiantuntemusta ja verkostoja hyödynnetään rajan molemmin puolin siten, että suomalaisten ja venäläisten start up -yritysten pääsy kansainvälisille markkinoille helpottuu.

Olemme tukeneet Ingrian kanssa start up -yritystemme kansainvälistymistä viime vuosien aikana. Tämä uusi, konkreettinen palvelu mahdollistaa start up -yritysten globaalin toiminnan heti yrityksen perustamisesta lähtien. Teemme kovaa, käytännönläheistä työtä tavoitteemme saavuttamiseksi, toteaa Vesa Sorasahi.

Sopimuksen puitteissa venäläiset start upit voivat aloittaa toimintansa Suomessa Miktechin yrityshautomossa, ja Etelä-Savon start up -yritykset voivat vastaavasti asettua Ingrian yrityshautomoon Pietarissa. Tarkasti määritelty yhteistyömalli ja osapuolten tuki sekä verkostot yksinkertaistavat selvästi aloittamista uusilla markkinoilla. Rajan ylittävä kasvu hyödyttää molempia osapuolia luomalla uutta liiketoimintaa ja työmahdollisuuksia Etelä-Savon ja Pietarin alueella.

Ingriasta tulee yhtä aikaa venäläisten start up -yritysten ikkuna Eurooppaan sekä suomalaisten, innovatiivisten projektien ikkuna Venäjälle. Meillä on loistavia kokemuksia yhteistyöstä eurooppalaisten innovaatiokeskusten kanssa sekä asiantuntemusta venäläisten ja ulkomaalaisten start up -yritysten tarpeista liiketoiminnassaan, toteaa Ingrian yrityshautomon toimitusjohtaja Igor Rozhdesvenskiy.

Lisätiedot:

Vesa Sorasahi, toimitusjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 609, vesa.sorasahi@miktech.fi

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Igor Rozhdesvenskiy, CEO, Ingria Business Incubator, +7 812 313-10-85, i.rozhdestvenskiy@ingria-park.ru

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Business Incubator Ingria on osa Pietarin innovaatiota tukevaa infrastruktuuria ja osa Pietarin OJSC-teknologiapuistoa. Yrityshautomon päätavoitteena on tukea ja kiihdyttää innovatiivisten yritysten kehittymistä. Yrityshautomossa on tällä hetkellä noin 80 toimijaa, painottuen ICT-alalle. Hautomon toimijat ovat saavuttaneet neljän vuoden aikana yli miljardin ruplan sijoituksia kansainvälisiltä ICT-alan yrityksiltä, yksityisiltä ja julkisilta rahastoilta ja bisnesenkeleiltä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs