Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yritykset kiinnostuneita palkkaamaan digiosaajia

Tekes tiedottaa

Yritykset kiinnostuneita palkkaamaan digiosaajia

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 11:25
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Tekes uutisoi viime viikolla maksavansa puolet digiosaajien palkasta vuoden ajan, kun pk-yritykset rekrytoivat työntekijän tutkimus- ja kehitystehtäviin digitalisoimaan liiketoimintaa. Palkattava digiosaaja voi tulla mistä tahansa yrityksestä, ei siis pelkästään Microsoftilta vapautuvat työntekijät.

”Tieto rahoituksesta sai aikaan suuren suosion ja moni yritys kiinnostui mahdollisuudesta. Moni yrittäjä onkin kertonut palkkaavansa ammattilaisen digitalisoimaan toimintojaan, vaikka rahoitusta ei saisikaan. Myös moni taho on avustanut tiedon levittämisessä ja pyrkinyt jo linkittämään osaajia ja yrityksiä yhteen”, kertoo johtaja Mika Lautanala Tekesistä.

Digitalisoitumista boostaavan rahoituksen tavoitteena on digitaalisuuden edistäminen etenkin perinteisillä toimialoilla. Monet palvelualan yritykset voivat myös uudistaa toimintaansa digitalisaation avulla. Digiosaajan voi palkata yritykseen esimerkiksi analysoimaan yrityksen digitalisaation tuomat mahdollisuudet ja laatimaan digisuunnitelman sille. Rahoituksella pyritään myös helpottamaan irtisanottavien palkkaamista tutkimus- ja kehitystehtäviin.

”Rahoituksen avulla on tarkoitus saada yritys uudistumaan ja kasvuun, ei palkata lisäresursseja yrityksen jo olemassa oleviin tehtäviin”, Lautanala täsmentää.

Tuki myönnetään työntekijän palkkaavalle yritykselle

Tukea hakevan yrityksen tulee olla pk-yritysyritys ja työtehtävän on oltava tutkimus- tai kehitystyötä. Palkattava osaaja tuo merkittävää uudistumista yritykseen, jonka avulla se ottaa selkeän askeleen eteenpäin.

Yritykselle on tärkeä tunnistaa, mitä digitaalisia uudistuksia tai muutoksia yrityksessä tehtäisiin. Kun yrityksen tarpeet ovat tiedossa, se pystyy kuvaamaan kehitettävän projektin. Tässä vaiheessa projektille on löydettävä osaava ihminen viemään sovitut uudistukset läpi. Tämän onnistumiseksi tarvitaan paljon vuoropuhelua yritysten, osaajien ja Tekesin kesken.

”Esimerkiksi Salo on tehnyt osaamisprofiileja tiimeistä ja osaamisista Smartsalon nettisivuille. Lisäksi Tekes on mukana muun muassa Walk for jobs -tapahtumassa Tampereella 9.9.”, Lautanala tietää.

Tekes järjestää yhdessä yritysten kanssa tapaamisia, että tarve ja osaaminen kohtaisivat. Tulevista tilaisuuksista tiedotetaan myöhemmin Tekesin tapahtumakalenterissa.

Digiboostilla halutaan nostaa Suomea nousuun ja yhdistää osaavat tekijät heitä tarvitsevaan yritykseen.

Tutustu:  Ota Digiboosti kansainvälisille markkinoille

 

Lisätiedot: Mika Lautanala +358 29 50 55838, Mika.Lautanala(at)tekes.fi

 

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs