Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yrityksen arvonmääritykseen kehitetty työkalu palkittiin ERTOn stipendillä

Centria-ammattikorkeakoulu

Yrityksen arvonmääritykseen kehitetty työkalu palkittiin ERTOn stipendillä

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 17:14
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Toimihenkilöliitto ERTO on jakanut stipendejä parhaille ammattikorkeakouluopiskelijoiden tekemille työelämän kehittämishankkeille. Tänä vuonna stipendin sai kolme opiskelijaa. Stipendit myönnettiin kuudetta kertaa ja ne jaettiin valtakunnallisilla AMK-päivillä Tampereella 19.5.2015.

Suurimman stipendin, arvoltaan 1000 euroa, sai Centria-ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelija Mira-Jonna Myllykangas. 500 euron suuruiset stipendit saivat Marjo Eskola Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja Juuso Nieminen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Palkitut työt edustavat ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvaa työelämälähtöistä kehittämistä ja ovat vakuuttavia näyttöjä opiskelijoiden osaamisesta. Arviointiraati piti valinnassaan tärkeänä, että kehitystyössä luodut toimintamallit ja välineet ovat julkisia ja kaikkien saatavilla.

Myllykangas teki opinnäytetyönään Kokkolanseudun Kehitys Oy:n toimeksiannosta työkalun yrityksen arvonmääritykseen. Palkintoraati näki työvälineen pk-yritysten toimintaa hyödyttäväksi ja useisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivaksi. Myllykankaan opinnäytetyön ohjaajana toimi yliopettaja Janne Peltoniemi.

Tavoitteena Myllykankaalla oli innovoida uusi ja käytännöllinen työkalu yrityskauppa- ja omistajanvaihdostilanteissa tehtävään yrityksen arvonmääritykseen. Työkalun tulisi kyetä määrittämään realistista hintahaarukkaa ja helpottamaan yrityskauppatilannetta myyjän, ostajan ja yritysvälittäjän osalta.

Käytännössä tähän asti myyjän ja ostajan näkemykset hinnasta ovat voineet olla hyvinkin etäällä toisistaan, mikä on vaikeuttanut lopputulokseen pääsemistä. Nyt kehitetyn työkalun pohjana ovat yrityksen tilinpäätöstiedot, ennusteet ja lisäarvotekijät.

- Tällä hetkellä työkalusta on tehty Excel-pohjainen versio, mutta kuukauden sisällä siitä valmistuu selainpohjainen työkalu, kertoo Myllykangas.

ERTOn arviointiryhmään kuuluivat puheenjohtaja Juri Aaltonen ERTOsta, järjestöpäällikkö Soile Lindstedt ERTOsta, johtaja Susanna Niinistö-Sivuranta Arenesta, erikoissuunnittelija Liisa Marttila AMK-päivien järjestelytoimikunnasta ja koulutuspolitiikan asiantuntija Anni Vesa SAMOKista.

Lisätiedot:
Mira-Jonna Myllykangas, mira-jonna.myllykangas@cou.fi, 0400 776 709
Janne Peltoniemi, janne.peltoniemi@centria.fi, 040 808 5127
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, Toimihenkilöliitto ERTO, 040 553 8536

Opinnäytetyö on saatavilla Theseuksesta:
http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/91688/myllykangas_mira-jonna.pdf?sequence=1

Kuvassa Mira-Jonna Myllykangas (kuva: Roni Lamberg)

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs