Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yrittäjänaiset hurraavat naisten yrittämistä kannustavalle budjetille

Suomen Yrittäjänaiset

Yrittäjänaiset hurraavat naisten yrittämistä kannustavalle budjetille

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 09:34
Julkaisija: Suomen Yrittäjänaiset

 

Suomen Yrittäjänaiset on tyytyväinen siihen, että hallituksen ensi vuoden budjettiesitykseen kuuluu myös naisten yrittämistä ja pienyrittäjiä kannustavia linjauksia.

Puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander nostavat erityisesti esille esityksen vanhemmuudenkulujen tasaamisesta ensi vuoden alusta. Pk-yritysten kannalta myönteisiä ovat myös yrittäjävähennys, maksuperusteinen arvonlisäverotus sekä perintö- ja lahjaveron laskeminen.
– Sipilän hallitus on noteerannut naisvaltaisten alojen yrittäjät. Työllistämistä haittaavan vauvalaskun tasaaminen 2 500 eurolla on askel oikeaan suuntaan.
– Laskun tasaaminen on yksi kärkitavoitteistamme, sillä nyt yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle noin 17 000 euroa. Laskun nakittaminen äidin työnantajille on vanha jäänne ja jarruttaa naisvetoisten yritysten kasvua, työllistämistä ja kansainvälistymistä. 
– Se, että kotitalousvähennystä esitetään nostettavaksi 45 prosentista 50 prosenttiin on myös hyvä signaali palvelualojen yrityksille, Estlander summaa.

Silander pitää naisten työntekoa ja yrittämistä kannustavina merkkeinä myös sitä, ettei päivähoitomaksuja nosteta ja pienituloisten päivähoitomaksut jopa laskevat.
– Työllisyyspaketista neuvotteleminen on nyt työmarkkinajärjestöjen käsissä, joilla on kolmisen viikkoa ratkaisuaikaa. Hallitus tavoittelee 10 000 uutta työpaikkaa ensi vuoden alusta lähtien, joten haaste on melkoinen. Tässä on hyvä muistaa, että yritysten kasvu on lähtökohta uusien työpaikkojen synnylle.
– Eli nyt tarvitaan muun muassa paikallisen sopimisen ripeää edistämistä, pohtii Silander.

Hallituksen ensi vuoden talousarvio on 55,2 miljardia euroa. Budjetti perustuu siihen, että kilpailukykysopimus kattaa 90 prosenttia palkansaajista. Suomen velaksi eläminen loppuu vuonna 2021.


Lisätiedot:
Seija Estlander, puheenjohtaja, p. 050 302 8460
Marju Silander, toimitusjohtaja, p. 050 409 2561
www.yrittajanaiset.fi

Suomen Yrittäjänaiset on valtakunnallinen etujärjestö, joka edustaa mikro- ja pk-yrittäjiä, vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön, tuo esille erityisesti yrittäjänaisten kokemuksia yrittäjyyden arjesta ja kannustaa naisia menestyvään yrittäjyyteen. Yrittäjänaiset on mukana valtakunnallisessa Työelämä 2020 -hankkeessa, jonka tavoitteena on yhdessä rakentaa Suomeen Euroopan parasta työelämää vuoteen 2020 mennessä.Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs