Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ympäristöteknologiayritys Ehovoc puhaltaa Aasiaan

Ympäristöteknologiayritys Ehovoc puhaltaa Aasiaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2011 klo 11:56
Julkaisija: Viestico

Iiläisen Ehovocin historian suurin kauppa on päänavaus Aasian kasvaville markkinoille. Yritys toimittaa VOC-kaasupäästöjen käsittelylaitoksen taiwanilaiselle flexopaino -konsernille vuoden vaihteessa. Kauppaan sisältyy myös optio toisen VOC-polttolaitoksen toimituksesta. Taiwanin lisäksi Ehovoc on myynyt polttolaitoksen maailman suurimmalle terästehdaskonsernille Ranskaan.

VOC-kaasuille on asetettu tiukat päästörajat sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Lainsäädännön tiukkeneminen, nyt myös Aasiassa, Kiinassa ja Intiassa, on avannut uusia markkinoita.

 – Ilmansuojelualan maailmanmarkkinoiden arvioidaan kasvavan nykyisestä 2,5 kertaiseksi vuoteen 2025 mennessä. Tässä imussa mekin aiomme kasvattaa liikevaihtomme kymmenkertaiseksi, Reijo Silvonen Ehovoc Oy:stä sanoo.

Puolueettomat mittaukset sinetöivät kaupan

Ehovoc on tuonut tieteen tuotteisiin kilpailu- ja markkinointivaltiksi. Oulun yliopiston prosessi- ja ympäristötekniikan osaston tutkimusryhmän ja Ehovocin yhteistyö on osoittautunut loistavaksi konseptiksi.

– Yliopiston puolueettomat, viranomaisvaatimukset täyttävät mittaukset olivat ratkaiseva tekijä taiwanilaisen kaupan saamiseksi maaliin. Asiakkaat haluavat varmistua uuden teknologian toimivuudesta. Mittaustuloksista he saavat yliopiston tekemän tutkimusraportin, Silvonen hehkuttaa tutkimuslaboratorion huippuosaamista.

Ehovocin katalyyttiteknologiaan perustuvien polttolaitosten avulla puhdistetaan teollisuusprosesseissa syntyviä,  terveydelle ja ympäristölle vaarallisia VOC-kaasuja. Ne ovat useimmiten orgaanisia liuotinkaasuja, joita syntyy teollisuuden prosesseissa. VOC-päästöjä syntyy useilla teollisuudenaloilla: paino- ja maalausteollisuudessa, autoteollisuudessa sekä elintarvike- ja kemian ja lääketeollisuudessa.

VOC-kaasut eliminoidaan energiatehokkaasti

– Modernin katalyyttisen polttolaitoksen energiakulutus voi olla vain kymmenys perinteisen termisen polttolaitoksen kulutuksesta. Investointi maksaa itsensä takaisin usein jopa parissa vuodessa energiakulujen säästönä, Reijo Silvonen Ehovocista kertoo.

Polttolaitos toimitetaan asennusvalmiina, jolloin se on helposti integroitavissa osaksi tilaajan tuotantoprosessia ilman pitkiä tuotantokatkoja. Polttolaitosten toiminnan seuraamisen ja huollon raportoinnissa hyödynnetään langatonta teknologiaa. Tulokset saa matkapuhelimeen muutamassa sekunnissa. Modernin muotoilun ansiosta polttolaitos on myös ulkonäoltään näyttävä.

Ehovoc on toimittanut yli 50 polttolaitosta useille kansainvälisille yrityksille ympäri Eurooppaa: Pirellille, Panasonicille, Foxconille, Ruukille, Rettigille ja Fermionille. Tällä hetkellä tilauskanta Ehovocissa on yrityksen historian toiseksi suurin.

SkyPro-osaamiskeskittymä vahvistaa

Ehovoc on osa SkyPro-osaamiskeskittymää, jossa Oulun yliopiston ilmanpuhdistusalan tutkimustiimi ja yritykset kehittävät ja vievät suomalaista ilmanpuhdistusosaamista maailmalle. – SkyPro on toimiva konsepti, joka vauhdittaa meidän kasvua. Mukana on alan huippututkimusta ja mittauksia tekevä tieteellinen tiimi sekä Ehovocin asiakkaita ja yrityskumppaneita, joille valmistamme katalysaattoreita, lämmönvaihtimia ja polttolaitoksia, Silvonen päättää.

Lisätietoja: Senior Advisor Reijo Silvonen, Ehovoc Oy, puh. 0400 385 157, reijo.silvonen@ehovoc.fi

Vuonna 1998 perustettu, Oulun seudulla Iissä toimiva Ehovoc Oy suunnittelee, valmistaa ja toimittaa teollisuudelle katalyyttiteknologiaan perustuvia VOC-polttolaitoksia. Laitokset perustuvat hyvin testattuihin, uusimpiin teknologioihin ja skaalautuvina ratkaisuina ne on helppo integroida osaksi teollisuusyrityksen prosesseja. Ehovoc on toimittanut yli 50 polttolaitosta ympäri Eurooppaa. Ehovoc on ISO9001 ja ISO 14001 sertifioitu yhtiö. Lisätietoja: www.ehovoc.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs