Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yhteistyöverkosto tukee Sulzerin Karhulan valimon työntekijöitä muutoksessa

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Yhteistyöverkosto tukee Sulzerin Karhulan valimon työntekijöitä muutoksessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 15:01
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor koordinoi yhteistyöryhmää, jonka tehtävänä on auttaa Sulzeria ja sen työntekijöitä Karhulan valimon sulkemiseen liittyvässä prosessissa. Yhteistyöryhmään kuuluvat Sulzerin ja Cursorin edustajien lisäksi osallistujat Kotkan kaupungilta, TE-toimistosta, ELY-keskuksesta, Kymenlaakson liitosta, Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta. Tarpeen mukaan kutsutaan myös muita asiantuntijoita.

Irtisanottavien määrä on seudulla suurin sitten Summan paperitehtaan lopettamisen. Tämän hetkisen arvion mukaan irtisanottavien määrä on noin 150 henkilöä. Vaikealla rakennemuutosalueella tilanteesta selviäminen vaatii poikkeuksellisia yhteisiä toimia, jotta mahdollisimman monelle työntekijälle löytyisi työ- tai opiskelupaikka mahdollisimman nopeasti. ”Uskomme Sulzerilla, että valimolaisten työllistämiseksi saadaan tällaisella tiiviillä yhteistyöllä aikaan parempia tuloksia kuin jokaisen tahon toimiessa itsenäisesti”, toteaa Sulzer Pumps Finland Oy:n toimitusjohtaja Markku Koponen.

TE-toimisto aloittaa muutosturvainfot valimolaisille tammikuun viimeisellä viikolla. Infoissa käsitellään mm. työnhakua ja kouluttautumismahdollisuuksia.

Oppilaitokset Ekami ja Kyamk tarjoavat sekä tutkintoperusteisia että erikseen räätälöityjä koulutuksia.

Cursor käy parhaillaan läpi Sulzerin alihankintaverkostoa. ”Näin saadaan laajempi kuva sulkemisen seurauksista alueen yrityksille ja myös tietoa mahdollisista piilevistä työpaikoista. Cursorin ydintehtävä on auttaa yrittäjyyden aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pidämme sekä erillisiä että yhteisiä neuvontatilaisuuksia yrittäjyydestä kiinnostuneille valimolaisille. Suuntaamme myös olemassa olevia ja uusia kehittämishankkeita tukemaan paremmin rakennemuutoksen kohteena olevia yrityksiä, muitakin kuin Sulzeria”, kertoo Cursorin toimitusjohtaja Mika Perttunen.

Kotkan kaupunki ja Cursor tiivistävät toimia uusien investointien saamiseksi seudulle, jotta uudet työpaikat olisivat osaltaan auttamassa tilanteesta selviämisestä.

Kymenlaakson liitto on kutsunut työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin tutustumaan tilanteeseen ja valmistelemaan jatkotoimia.

Lisätietoja:

Mika Perttunen, toimitusjohtaja, Cursor Oy, puh. 040 190 2521

Markku Koponen, toimitusjohtaja, Sulzer Pumps Finland Oy, puh. 050 526 1209

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs