Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Oulun ammattikorkeakoulussa

Oulun ammattikorkeakoulu

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Oulun ammattikorkeakoulussa

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 11:00
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

OULUN AMMATTIKORKEAKOULU OY 3.2.2014
TIEDOTE JULKAISUVAPAA 4.2.2014 KLO 11.00

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) Oy:n hallitus on kokouksessaan 3.2.2014 päättänyt, että Oulun ammattikorkeakoulu Oy käynnistää yhteistoimintalain 8 luvun mukaiset yhteistoimintaneuvottelut koskien työvoiman käytön mahdollista vähentämistä taloudellisilla ja tuotannollisilla sekä toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvilla perusteilla. Yhteistoimintaneuvotteluissa käsiteltävinä ovat Oamkin kaikki tulosyksiköt ja toiminnot, joten neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Hallitusohjelman ja vuosia 2014–2015 koskevan kehyspäätöksen mukaiset menosäästöt/rahoitusleikkaukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnon alalla mittavat ja kohdistuvat Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n toimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön Oulun ammattikorkeakoulua koskevat rahoituspäätökset edellyttävät ryhtymään toimenpiteisiin toiminnan ja talouden tasapainottamiseksi ja sopeuttamiseksi yhtiön taloudelliseen tilanteeseen. Talouden ja toiminnan sopeuttamisen perusteena on koko toiminnan tarkastelu, josta voi seurata työvoiman käytön mahdollinen vähentäminen taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Tämä edellyttää vaihtoehtojen kartoitusta ja suunnitelmien laatimista siitä, kuinka ammattikorkeakoulun toiminta pystytään tehostamaan ja turvaamaan jatkossa.

Henkilöstökulujen osalta arvioitu toiminnan sopeuttamistarve vuoden 2013 tasosta on vuonna 2014 noin 2,33 miljoonaa euroa ja vuonna 2015 noin 3 miljoonaa euroa. Nyt käynnistettävät koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut saattavat johtaa määräaikaisten työtehtävien päättymiseen, henkilöiden irtisanomisiin, työtehtävien muuttamisiin, siirtoihin tehtävistä toisiin, työtehtävien yhdistämisiin, muutoksiin työsuhteen ehdoissa ja osa-aikaistamisiin. Lisäksi voidaan tarvita koko henkilöstön lomautusta. Työnantajan arvion mukaan irtisanomiset kohdistuvat enintään 110 henkilöön. Oamkissa työskentelee tätä nykyä noin 700 henkilöä.

”YT-prosessi on raskas. Oamkin henkilöstö on tehnyt laadukasta ja tuloksellista työtä, mutta meidän on pakko valmistautua tuleviin muutoksiin ja rahoituksen vähenemiseen. Tavoitteena on turvata Oulun ammattikorkeakoulun toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset antaa alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeisiin kohdentuvaa laadukasta korkeakouluopetusta”, sanoo rehtori Jouko Paaso.

Oamk pyrkii tekemään yhteistoimintaneuvottelujen perusteella harkittavat päätökset mahdollisista irtisanomisista, osa-aikaistamisista ja lomauttamisista mahdollisimman pian yhteistoimintaneuvottelujen päättymisen jälkeen. Mahdolliset irtisanomiset, lomauttamiset tai osa-aikaistamiset pannaan toimeen vuoden 2014 aikana. Neuvottelujen arvioidaan päättyvän maalis–huhtikuussa 2014.

Lisätietoja antaa

Jouko Paaso
toimitusjohtaja, rehtori
044 556 8200                      

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs