Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Yhä useampi yritys ulkoistaa HR-toimintojaan

Yhä useampi yritys ulkoistaa HR-toimintojaan

Julkaistu: 18.03.2010 klo 11:00
Julkaisija: Taskut

Palkkahallintonsa on ulkoistanut reilu kolmannes suurimmista yrityksistä

 

Palkkahallintonsa on ulkoistanut reilu kolmannes suurimmista yrityksistä.

Suomen HR-palveluiden ulkoistamismarkkina on vielä alkumetreillä. HR-palveluiden ulkoistusaalto on lähtenyt liikkeelle palkkahallinnosta, jonka on ulkoistanut Suomen tuhannesta suurimmasta yrityksestä 39 prosenttia. Myös rekrytointipalvelu, uudelleensijoitus sekä koulutus ja osaamisen kehittäminen ovat tyypillisiä ulkoistettavia HR-palveluita. Noin joka viides suurimmista yrityksistä on ulkoistanut ainakin jonkin niistä.

 

Tiedot käyvät ilmi Market-Visio Oy:n tekemästä tutkimuksesta, jossa kysyttiin Suomen tuhannen suurimman yrityksen liiketoimintaprosessien ulkoistusvalinnoista. Näin laajaa tutkimusta Suomen HR-palvelujen ulkoistamisesta ei ole aiemmin tehty.

Yritykset ulkoistavat yleensä osan HR-toiminnostaan, esimerkiksi rekrytoinnissa soveltuvuusarvioinnit. Sen sijaan koko prosessin ulkoistaminen on vielä harvinaista.

HR-ulkoistusmarkkina kasvaa vähitellen. Voimakkaimmin ennustetaan kasvavan etuuksien hallinnan. Myös palkkahallinnan, rekrytoinnin sekä koulutuksen ja osaamisen kehittämisen ulkoistaminen lisääntyy.

Ulkoistamista edistää yritysten halu kehittää it-järjestelmiään kustannustehokkaasti. Yritysten uusiessa vanhoja järjestelmiään myös palvelun ulkoistaminen tulee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Ulkoistamismarkkinan kehittymistä edistävät myös yritysten pyrkimys kustannustehokkuuteen sekä palveluntarjoajien monipuolistuneet ja useita maita kattavat palvelut.

Ulkoistamista puolestaan hidastaa vahva itse tekemisen kulttuuri. Valtaosassa yrityksiä katsottiin, että niistä löytyy riittävästi osaamista HR-prosessien kehittämiseen.

Ulkoistamisen hyötyjen havaitsemista vaikeuttaa se, että yritykset ovat harvoin keskittäneet HR-toimintonsa ja ne seuraavat HR-toimintojen kokonaiskustannuksia heikosti. Yritysten on siten vaikeaa todentaa ulkoistamisesta syntyviä säästöjä.

Tutkimuksessa myös vertailtiin Suomen tilannetta muuhun Eurooppaan. Suomessa HR-palveluiden ulkoistamisen kehitys on saman suuntainen kuin muualla Euroopassa, mutta liiketoimintaprosessien ulkoistusmarkkina ei ole vielä niin kypsä kuin muualla. HR-ulkoistusmarkkinan arvo Suomessa on tutkimuksen perusteella noin 260 miljoonaa euroa.

Tutkimus toteutettiin tammi-maaliskuussa Silta Oy:n toimeksiannosta.

– Ulkoistamisen vähäisyys Suomessa muihin maihin verrattuna antaa viitteitä siitä, että tilaa liiketoiminnan kasvulle on edelleen runsaasti. Tutkimus osoittaa, että palveluvalikoimamme kattaa ne HR-osa-alueet, joiden ulkoistamisesta asiakasorganisaatiot ovat eniten kiinnostuneita, Silta Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rinne toteaa.

 

 

Lisätietoja:

 

Liiketoimintajohtaja Tero Lausala                                   

Puh. 045 7731 3123                                                           

tero.lausala@marketvisio.fi           

Market-Visio Oy,  www.marketvisio.fi           

 

Toimitusjohtaja Jukka Rinne

Puh. 020 7595 060

jukka.rinne@silta.fi

Silta Oy,  www.silta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs