Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuosi 2011 poikkeuksellinen vuosi

KT Kuntatyönantajat

Vuosi 2011 poikkeuksellinen vuosi

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2012 klo 09:08
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Vuosi 2011 oli kunta-alan sopimus- ja neuvottelutoiminnassa poikkeuksellinen, koska vuoden aikana käytiin kahdet eri sopimusneuvottelut. Alkuvuodesta neuvoteltiin vuoden 2011 palkankorotuksista. Sopimusneuvottelut saatiin päätökseen 15. helmikuuta ja palkankorotukset toteutettiin 1. toukokuuta lukien.

Lähetämme ohessa linkin KT Kuntatyönantajien vuosikertomukseen 2011. Vuosikertomus on verkkosivuillamme sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

Alkusyksyllä työmarkkinakeskusjärjestöt aloittivat hallituksen tukemana neuvottelut keskitetystä raamisopimuksesta. Neuvottelutulokseen päästiin lokakuussa, jonka jälkeen alkoivat liitto- ja toimialakohtaiset neuvottelut. Raamisopimukseen perustuvat kunta-alan virka- ja työehtosopimukset allekirjoitettiin 24. marraskuuta.

Vuonna 2011 kuntien ja kuntayhtymien henkilöstömenot olivat noin 20,2 miljardia euroa, josta palkkakustannukset olivat noin 15,6 miljardia euroa ja työnantajien maksamat eläke- ja muut sosiaalivakuutusmaksut noin 4,6 miljardia euroa. Henkilöstömenot ovat puolet kuntien ulkoisista menoista.

Lokakuussa 2011 kunta-alan kokonaiskeskiansio oli arviolta 2 940 euroa/kk. Palkkaa saavaa henkilöstöä oli noin 441 000 henkeä. Ansiotaso nousi kunta-alalla keskimäärin 2,6 % edellisestä vuodesta.

KT:n vuosikertomus verkossa >>

Lisätietoja:

KT Kuntatyönantajien viestintä

www.kt.fi

www.kommunarbetsgivarna.fi

KT Kuntatyönantajat on kuntatyönantajien etujärjestö, joka edustaa Suomen kaikkia kuntia ja kuntayhtymiä. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 441 000 työntekijää ja viranhaltijaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs