Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuorovaikutuslaboratoriosta uusia konsteja oululaiseen yhteistyöhön ja tutkimukseen

Oulun yliopisto

Vuorovaikutuslaboratoriosta uusia konsteja oululaiseen yhteistyöhön ja tutkimukseen

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 09:22
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa ryhdytään selvittämään oppimisen ja vuorovaikutuksen tutkimusosaamisen hyödyntämistä sisältöalan yritysten tuotekehityksessä. Vuoroverkko-hankkeessa kehitetään yliopiston, yritysten ja julkisen sektorin muodostama yhteistyöverkosto, vuorovaikutuslaboratorio ja palvelumalli. Tavoitteena on löytää uusia vuorovaikutus- ja tuotekehitystapoja ja käytäntöjä.  

Projektissa rakennetaan vuorovaikutuslaboratorio, jossa on monipuolinen observointilaitteisto, nykyaikaisia päätelaitteita, nettitabletteja, interaktiivisia videoprojektoreita, liikkeentunnistuslaitteita ja paljon muuta. Tilassa tulee olemaan joustava kalustus erilaisten ryhmätilanteiden rakentamiseksi. Rakennettava laboratorio tarjoaa poikkitieteellisen työskentely-ympäristön ideoiden ja valmiiden sovellusten kehittämiseen ja testaamiseen käytännössä ihmisten käyttäytymisen ja vuorovaikutuksen asiantuntijoiden kanssa. Laboratorio sijoittuu Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekuntaan.

Kehitettävän yhteistyöverkoston tavoitteena on kaikkia osapuolia hyödyttävä osaamisensiirto, uusien tutkimus- ja analysointimenetelmien kehittäminen sekä julkaisujen, tutkimusmateriaalin, ohjelmistojen ja yritysten liiketoimintaan liittyvien sisältöjen tuottaminen.

Vuoroverkko-hanke (Learning & Interaction Observation Forum, LEAF) on kaksivuotinen EAKR-rahoitteinen hanke.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Päivi Tikkala, p. 08 553 3716, paivi.tikkala (ät) oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs