Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuodesta 2016 tulossa ennätyksellinen kokous- ja kongressivuosi Tampere-talossa

Tampere-talo Oy

Vuodesta 2016 tulossa ennätyksellinen kokous- ja kongressivuosi Tampere-talossa

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 14:34
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Tampere-talo odottaa ensi vuodesta poikkeuksellisen vilkasta kokous- ja kongressivuotta. Kokoustapahtumien ennakoidaan tuovan taloon ennätykselliset 80 000 osallistujaa, sillä talossa järjestetään runsaasti suurtapahtumia. Näiden tapahtumien tulovaikutukset Tampereen alueelle ovat jopa 20 miljoonaa euroa. Toukokuussa 2016 valmistuvat uudet kokoustilat parantavat talon kilpailukykyä entisestään.

Syksyllä julkaistun kansainvälisen tutkimuksen mukaan yleinen taloudellinen epävarmuus heijastuu toimialaan yllättävän vähän. Tutkimustulokset osoittavat, että kokous- ja kongressitoiminta on kasvava ala maailmanlaajuisesti.*

‒ Tampere-talon ennätysvuoden 2016 syntymiseen vaikuttaa keskeisesti se, että suuret niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin kokoustapahtumat ajoittuvat samaan vuoteen. Onnistumisen taustalla on paljon pitkäjänteistä myyntityötä ja asiakassuhteiden vaalimista, kertoo Tampere-talon kongressipäällikkö Erika Eischer.

Ensi vuonna isoja kotimaisia tilaisuuksia ovat mm. Metalliliiton ja SAK:n liittokokoukset, Tampere kuplii -sarjakuvafestivaali, Gluteeniton elämä -tapahtuma ja Diabetesmessut. Talossa pidetään jälleen myös isot, perinteiset vakiotapahtumat, kuten Tampereen lääkäripäivät sekä roolipeli- ja animetapahtuma Tracon. Suuria kansainvälisiä kongresseja ovat mm. Rakennusinsinöörien maailmankongressi, Pohjoismainen gerontologikongressi, Nuorkauppakamareiden Eurooppa-kongressi, World Safety -kongressi sekä MindTrek.

Tampere-talon ensi vuoden kokoustapahtumien odotetaan keräävän ennätysmäärä osallistujia, yli 80 000. Talossa järjestetään kokouksia ja kongresseja ensi vuonna yhteensä yli 300, joista 24 on yli tuhannen osallistujan tilaisuutta. Vuosien 2010‒2014 aikana vastaavan kokoisia tapahtumia on ollut vuosittain keskimäärin 15. Samalla ajanjaksolla kaikkien kokousten ja kongressien osallistujamäärä on ollut keskimäärin 71 000. 

Vuosittain Tampere-talossa järjestetään kaikkiaan noin 700 erilaista tapahtumaa, joihin lukeutuvat kokoukset, kongressit, konsertit, messut ja muut tilaisuudet. Vuosi 2014 on kokonaiskävijämäärältään viime vuosien korkein, lähes 300 000.

Myös huippuvuotta 2016 seuraavat vuodet näyttävät kokous- ja kongressitoiminnan näkökulmasta lupaavilta. Vuosi 2017 on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, mikä näkyy talossa pidettävissä tapahtumissa. Tulossa on useita kansainvälisiä suurtapahtumia, mm. Filatelistien maailmannäyttely, biolääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä opetusalan Euroopan kongressit.

Pitkäjänteinen yhteistyö tuo tapahtumia Tampereelle

Positiivisten tulevaisuudennäkymien taustalla on 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Tampere-talon ja 20-vuotisjuhlavuottaan juhlivan Tampere Convention Bureaun pitkäjänteinen yhteistyö. Tampereen markkinointia kongressikaupunkina on tehty alusta asti rinta rinnan. Hyvä yhteistyö kaikkien kongressialan sidosryhmien ja yhteistyötahojen kesken on kantanut hedelmää.

Tampere-talossa on järjestetty vuosien aikana satoja kongresseja, joihin on osallistunut kymmeniä tuhansia eri alojen huippuasiantuntijoita kaikkialta maailmasta. Tämä on myös kasvattanut tamperelaisten tiedeyhteisöjen ja yritysten osaamispääomaa ja kansainvälisiä verkostoja ainutlaatuisella tavalla.

Uudet kokoustilat valmistuvat ensi keväänä

Tampere-talo käynnisti viime kesänä mittavat laajennustyöt ja remontin, joiden yhteydessä uudistetaan ja rakennetaan lisää kokous- ja monitoimitiloja sekä ravintola-, kahvila- ja aulatiloja. Talo kasvaa ja kehittyy lähivuosina palvelemaan ja vastaanottamaan entistä enemmän kävijöitä. Taloon tulee neljä uutta kokoustilaa, jotka valmistuvat toukokuussa 2016 juuri sopivasti suurten kokousten ja kansainvälisen kongressisesongin kynnyksellä.

Tampere-talon kokous- ja kongressitoiminnalla on vuosittain merkittävät tulovaikutukset Tampereen talousalueelle. Ennätysvuoden 2016 tulovaikutusten arvioidaan nousevan jopa 20 miljoonaan euroon. Tästä potista kansainväliset kongressit jättävät kaupunkiin 7,7 miljoonaa. Kuluvan vuoden vaikutukset ovat noin 18 miljoonaa, josta kansainvälisten kongressien osuus on 5,8 miljoonaa. Suurin osa tulovaikutuksista kohdistuu hotelleihin, ravintoloihin, ostoksiin ja oheispalveluihin.  Eniten tulovaikutuksia nostavat suuret kansainväliset kongressit, joiden osallistujat viipyvät kaupungissa useita päiviä.

* AIPC 2015 Member Survey Report: Centre Growth & Engagement (heinäkuu 2015)

* The 2016 Global Meetings and Events Forecast (American Express Meetings & Events)

Lisätietoja ja haastattelut: 

Kongressipäällikkö Erika Eischer, puh. 040 545 0011, erika.eischer@tampere-talo.fi

 

Tampere-talon kuvapankki: www.tampere-talo.fi/galleria 

Tampere-talon toiminnallinen uudistushanke: www.tampere-talo.fi/talouudistuu

Kansainväliset kongressit Tampere-talossa: www.tampere-talo.fi/referenssit 

www.tampere-talo.fi

www.tampereconventionbureau.fi 

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs