Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vuoden 2015 Lappeenranta-seminaari rohkaisee uskaltamaan, oivaltamaan ja uudistumaan!

Lappeenrannan kaupunki

Vuoden 2015 Lappeenranta-seminaari rohkaisee uskaltamaan, oivaltamaan ja uudistumaan!

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2015 klo 09:39
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Perinteinen Lappeenranta-seminaari järjestetään kuluvana vuonna 20. – 21.8.2015. Seminaarissa pohditaan kunnan uutta ideaa, kuntamaisemaa ja oppimisen näkökulmia. Millainen toimija kunta tulevaisuudessa on ja mitä sen odotetaan tekevän? Mitä oppiminen ja uudistuminen ovat? Onko meillä kykyä uudistua? 

Seminaarin esiintyjiksi on jälleen kerran saatu loistava otos eri alojen vaikuttajia ja huippuasiantuntijoita. VTL Osmo Soininvaara ja yliopistonlehtori Jenni Airaksinen pohtivat kunnan ideaa ja identiteettiä. Osaamisen ammattilaiset professori Kai Hakkarainen ja dosentti Tuomo Alasoini tarkastelevat työssä oppimista, oppivan talouden ideaa ja työelämän innovaatioita. Yhteiskuntatarkkailijan äänen seminaarille antaa emeritus valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas

Pohdintaa ja vuoropuhelua rikastaa koko seminaarin ajan työskentelevä raati, joka kysyy ja lopulta myös vastaa siihen, mitä kunta-alan työelämän kehittämiseksi olisi tehtävä. Eritaustaisista henkilöistä koottua raatia vetää dosentti Harri Raisio Vaasan yliopistosta. 

Kuntatyön merkityksellisyydestä ja elinvoimaisuudesta alustaa puolestaan dosentti Mari Kira

Kirjailija Minna Lindgren on palkittu useilla oman alansa palkinnoilla. Lappeenranta-seminaarissa hän avaa perjantaiaamun tarkastelemalla seminaarin aiheita omista näkökulmistaan ja kokemuksistaan. 

Seminaarissa pohditaan, miten yksittäiset ideat saataisiin jalostumaan yhdessä tekemiseksi. Teema huipentuu kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen kuvaukseen Seinäjoen kokemuksista, joille antaa peilin erikoistutkija Kati Tikkamäki Tampereen yliopistosta.

Tapahtuman juontaa toimittaja Markus Leikola. Seminaaripaikkana toimii tekniikaltaan uudistettu kaupungintalon kongressisali.

Tunnustuspalkinto

Kuluvana vuonna seminaarissa jaetaan myös Lappeenranta-tunnustuspalkinto hyvälle työelämän kehittäjälle. Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on nostaa esille onnistuneita esimerkkejä siitä, kuinka kuntatyöpaikoilla on onnistuttu parantamaan tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua työnantajan ja henkilöstön yhteistyönä. Tunnustuspalkinto on myös esimakua kunta-alan työelämän kehittämisohjelmasta, Kunteko 2020:sta. 

Iltaohjelma

Seminaarin iltatilaisuus toteutetaan Lappeenrannan linnoituksen historiallisessa miljöössä. Linnoituksen Kehruuhuone on kunnostettu upeaan ulkoasuunsa ja toimii tänä päivänä juhla- ja tapahtumatilana. Kehruuhuoneen emäntinä häärivät äiti ja tytär: Wärttinästä tuttu Sari Kaasinen ja Kiisa-Maria Kemppainen. Iltatilaisuuden kristallisoi ysärin kulta-ajan tähtiduo, Taikapeilistä tutut Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio.

Lappeenranta-seminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille. Osallistujiksi odotetaan noin 600 työnantajien ja palkansaajajärjestöjen edustajaa. 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria!

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot

Seminaarin koordinaattori, henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
puh. 040 577 9235
paivi.savilampi@lappeenranta.fi

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs