Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Viron ensimmäinen euromääräinen Proof-rahasarja on nyt julkaistu

Suomen Rahapaja Oy

Viron ensimmäinen euromääräinen Proof-rahasarja on nyt julkaistu

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2011 klo 13:13
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Eesti Pank on julkaissut tänään Viron vuoden käyttörahat peilikiiltoisina versioina sisältävän proof-rahasarjan. Suomen Rahapaja on valmistanut Viron eurokolikot ja tarjoaa rahasarjaa kansainvälisesti jälleenmyyjilleen. Rahasarjan voi tilata myös Eesti Postin verkkokaupasta täältä ja Suomen Rahapajan tehtaanmyymälästä netissä joulukuun alusta alkaen. Lataa kuva rahasarjasta täältä.

Rahasarja sisältää kahdeksan Viron tämän vuoden käyttörahaa peilikiiltoisina ja rahojen nimellisarvojen summa on 3,88 euroa. Jokainen raha on pakattu läpinäkyvään muovikoteloon, joka suojaa rahan pintaa sormenjäljiltä ja pölyltä.

Rahasarjaan kuuluu myös kuparinikkelistä valmistettu, hopeapinnoitettu muistomitali, jolla muistetaan Viron ensimmäistä vuotta euromaana. Mitalin toisella puolella on teksti ”Tere euro!” ja vuosiluku 2011 ja mitalin toisella puolella puolestaan Eestin Pankin logo. Läpinäkyvään muovikoteloon pakatun mitalin halkaisija on 38,6 millimetriä ja se painaa 26,3 grammaa.

”Eesti Pank on hyvin tärkeä asiakas meille ja teemme pankin kanssa mielellämme jälleen yhteistyötä. Rahat tallentavat historian tärkeimmät hetket, joten meille on ollut kunnia valmistaa Viron ensimmäiset eurot sekä nyt julkaistu Proof-rahasarja ja nyt tarjota niitä kansainvälisesti”, sanoo Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen.

Rahasarjoja valmistetaan 3500 kappaletta. Eesti Pankki tarjoaa rahasarjoista 1000 kappaletta ja Suomen Rahapaja 2500 kappaletta kansainvälisille jälleenmyyjilleen sekä tehtaanmyymälässään netissä. Eesti Postin verkkokaupassa yhden rahasarjan hinta on 98 euroa.

Viron eurokolikot on suunnitellut taiteilija Lembit Lõhmus. Viron eurokolikot on valmistanut Suomen Rahapaja.

Lisätiedot:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

Ingrid Mitt
Eesti Pank
PR Office
Tel: 668 0965, 512 6843
ingrid.mitt@eestipank.ee

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa, AB Myntverketin Ruotsissa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2011 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja seitsemän maakuntarahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2011 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs