Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vientikiihdytyskaista vei eteläsavolaisia yrityksiä alihankintamessuille Ruotsiin

Miktech Oy

Vientikiihdytyskaista vei eteläsavolaisia yrityksiä alihankintamessuille Ruotsiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2013 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech vei ryhmän eteläsavolaisia teknologiateollisuuden yrityksiä esittäytymään Elmia-messuille Jönköpingiin 12–15.211.2013. Eteläsavolaiset yritykset osallistuivat messuille itäsuomalaisella yhteisosastolla Joensuun alueen yritysten kanssa. Yritykset saavuttivat messuilla lukuisia uusia kontakteja, joita jalostetaan kaupoiksi ja yhteistyökuvioiksi loppuvuoden aikana.

Elmia-alihankintamessut ovat alan merkittävin tapahtuma Ruotsissa, ja vetää vuosittain puoleensa noin 15 000 vierailijaa. Tänä vuonna messujen itäsuomalaiselle yhteisosastolle osallistuivat Etelä-Savosta Rautaseiska Oy, Mertala Innovation Oy sekä CEF. Lisäksi messujen Match-Making -tapahtumaan osallistui myös Pieksämäen Hitsaus ja Koneistus Oy.

Osastomme herätti kiinnostusta mm. Kalixin alueen ja saksalaisten taholta. Yritykset saavuttivat eri määrän uusia kontakteja, minkä lisäksi messuilla mukana olleet yritykset ja kehitysorganisaatiot saivat paljon rahanarvoista tietoa niin teollisuuden ulottuvilla olevista digitaalisista liiketoiminta- ja toiminnan tehostamismahdollisuuksista, kuin Ruotsin teknologiateollisuuden teknisestä tilanteesta ja Etelä-Savon yrityksille mahdollisista yhteistyönäkymistä Pohjoismaihin, Baltiaan ja Saksaan, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Haapea Miktech Oy:stä.

Miktech järjesti yritysten yhteisen messumatkan osana POOLIplus-hankettaan ja tarjoamaansa Vientikiihdytyskaista-palvelua. Palvelu on tarkoitettu yrityksille, jotka eivät ole aikaisemmin harjoittaneet mainittavasti suoraa vientikauppaa. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä viennin aloittamiseen.

Konsepti tuo yritysten ulottuville keskeisimmät vienninedistämispalvelut ja -kontaktit, ja helpottaa siten vientitoiminnan aloittamista myös pienemmille yrityksille. Seuraava suurempi toimenpiteemme on maaliskuun St. Petersburg Technical Fair -messut, joihin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Yhteismessuosastojen lisäksi vientikiihdytyskaistan palveluihin kuuluvat mm. vienninedistämismatkat, Haapea toteaa.

Miktech Oy kehittää Vientikiihdytyskaistaa POOLIplus-hankkeen puitteissa yhteistyössä muiden Itä-Suomen teknologiakeskusten kanssa, joita ovat Savonlinnan seudun Noheva -teknologiapuisto, Joensuun Tiedepuisto Oy, Kuopio Innovation Oy ja Kainuun Etu Oy. Yhteistyökumppaneina palveluiden toteutuksessa ovat mm. ISBE, Kauppakamari sekä Finpro.

 

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Miktech Oy, puh. 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

POOLIplus-hankkeessa aktivoidaan ja kehitetään eteläsavolaisia pk-yrityksiä sekä tunnistetaan niiden kasvukykyyn liittyviä osaamistarpeita ja kasvumahdollisuuksia. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs