Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vientikiihdytyskaista auttaa vientitoiminnan alkuun – palveluita pilotoidaan Pietarissa

Miktech Oy

Vientikiihdytyskaista auttaa vientitoiminnan alkuun – palveluita pilotoidaan Pietarissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2012 klo 09:13
Julkaisija: Miktech Oy

Itä-Suomen teknologiakeskukset kehittävät yhdessä Vientikiihdytyskaistaa viennin vauhdittamiseksi ja viennin esteiden ylittämiseksi. Palveluiden tarkoitus on auttaa erityisesti mikro- ja pk-yrityksiä vientitoiminnan alkuun. Palvelukonseptia pilotoidaan ensi keväänä yhteisellä esiintymisellä messuosastolla Pietarissa.

Vientikiihdytyskaistan palvelut on suunnattu yrityksille, jotka eivät ole aikaisemmin harjoittaneet suoraa vientikauppaa. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä viennin aloittamiseen.

– Konsepti tuo yritysten ulottuville keskeisimmät vienninedistämispalvelut ja -kontaktit, ja helpottaa siten vientitoiminnan aloittamista, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Haapea innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy:stä.

Vientikiihdytyskaistan palveluihin kuuluvat mm. yhteismessuosastot ja vienninedistämismatkat. Palveluita pilotoidaan ensi maaliskuussa Pietariin suuntautuvalla messumatkalla St. Petersburg Technical Fair -messuilla 12.14.3.2013.

– Vientikiihdytyskaistan messumatkapalvelu tarjoaa yrityksille valmiin yhteisosaston messuilla muiden itäsuomalaisten yritysten kanssa. Lisäksi palveluun sisältyy mm. Match-Making-tapaamisia potentiaalisten venäläisten asiakkaiden kanssa, tukea messukontaktien jälkihoitoon sekä oheispalveluita tulkkauksesta osastopalveluihin. Tällaisen kokonaisuuden toteuttaminen olisi yksittäiselle vientitoimintaa aloittavalle yritykselle mittava ponnistus; Vientikiihdytyskaista tuo nämä mahdollisuudet myös pienempien yritysten saataville, Haapea kertoo.

Miktech Oy:n koordinoima PooliPLUS-projekti osallistuu Vientikiihdytyskaistan kehitystyöhön yhteistyössä Itä-Suomen teknologiakeskusten kanssa. Kehitystyössä ovat mukana myös Joensuun Tiedepuisto, Kuopio Innovation Oy ja Kainuun Etu Oy. Yhteistyökumppaneina palveluiden toteutuksessa ovat mm. ISBE, Kauppakamari sekä Finpro.

Lisätiedot:

Kehityspäällikkö Kimmo Haapea, Miktech Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi  

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

POOLIplus-hanke on pk-yritysten aktivointi- ja kehittämishanke Etelä-Savossa. Hankkeen tavoitteena on eteläsavolaisten pk-yritysten kasvuhalukkuuden aktivointi, kasvukykyyn liittyvien osaamistarpeiden tunnistaminen sekä kasvumahdollisuuksien löytäminen. POOLIplus auttaa yrityksiä myös tunnistamaan mahdollisuuksia kansainväliseen liiketoimintaan. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs