Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Venäjän markkinat haltuun – varo näitä!

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Venäjän markkinat haltuun – varo näitä!

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 07:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Suomalaiset yritykset menevät Venäjän markkinoille laajalla kirjolla. Maassa on mahdollista tehdä isoja voittoja nopeasti mutta yhtä helposti suomalainen yritys voi kompastua kohtalokkaisiin virheisiin ja aikaansaada voittojen sijasta suuret tappiot.

Seuraavassa Suomalais-Venäläinen kauppakamari esittelee viisi vaaran paikkaa, joihin yritys voi kompastua aloittaessaan Venäjän valloitusta. Samalla annamme vinkkejä joiden avulla voit minimoida näitä riskejä ja luot yrityksellesi paremmat mahdollisuudet menestymiseen.

1. Huono valmistautuminen
Kukaan ei voi tehdä markkinoille pääsyyn tarvittavaa työtä puolestasi mutta apuja saa melkein mihin vaan. Hyödynnä ammattilaisia joilla on jo kokemusta, valmiita kontakteja ja työkaluja bisneksesi viemiseen Venäjälle! He osaavat arvioida valmiuksiasi ja uskaltavat jopa sanoa suoraan mikäli Venäjän valloitus kannattaa jättää syystä tai toisesta väliin.

2. Suomalainen hyväuskoisuus
Vältä epämääräisiä diilereitä ja suullisia sopimuksia. Tee yhteistyökumppaneista huolelliset taustaselvitykset. Jos yhteistyökumppanilta ei löydy tarvittavia papereita tai tietoja, taho ei yksinkertaiseksi ole sopiva yhteistyökumppaniksi. Ja jos Suomessa voi yleensä luottaa suulliseen lupaukseen niin Venäjällä kaiken pitää olla paperilla.

3. Englanti on kansainvälinen bisneskieli
Totta. Mutta Venäjällä ei pärjää pelkällä englannin kielellä vaikka muualla näin olisikin. Markkinointimateriaali ja sopimukset pitää olla venäjäksi. Käytä ammattitaitoisia kääntäjiä tai tulkkeja jotka ymmärtävät bisnestäsi. Itsestään selvää pitäisi olla, etteivät google-käännökset materiaaleissasi luo hyvää vaikutelmaa yrityksestäsi.

4. Vaatimattomuus on hyve
Leppoisa suomalainen johtamistapa tai turha vaatimattomuus eivät istu Venäjälle. Venäläinen työtekijä ei arvosta jos johtaja ei ole jämäkkä tai ei osaa käskeä. Käskeminen ei tarkoita töykeyttä. Venäläistä kumppania ei pidä myöskään aliarvioida tai kohdella epäkunnioittavasti. Kulttuurierojen ymmärtämiseen ja bisnesetiketteihin on saatavilla pätevää koulutusta ja ajantasaista tietoa.

5. Oikaiseminen byrokratiaviidakossa
Venäjällä voi toimia ja menestyä puhtain paperein ja ilman korruption kirousta, kunhan vain otat selvää perusasioista. Noudata siis viranomaisten vaatimuksia, hanki tarvittavat luvat ja sertifikaatit, ja suhtaudu suopeasti tarkistuksiin. Pidä itsesi ajan tasalla myös jatkuvasti muuttuvista tullikäytännöistä. Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista saat apuja viennin pullonkaulojen selvittämiseen ja henkilöstön kouluttamiseen.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/18L6SUd
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs