Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vapon henkilöstöpolitiikka mitataan yt-neuvotteluissa

Puuliitto

Vapon henkilöstöpolitiikka mitataan yt-neuvotteluissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2015 klo 13:39
Julkaisija: Puuliitto

Enimmillään 155 työtehtävän päättymisen sisältävät yt-neuvottelut käynnistänyt Vapo on julkisesti ilmoittanut sitoutuneensa huolehtimaan henkilöstöstään sekä kehittämään aktiivisesti työyhteisöä, työympäristöä ja henkilöstön ammattitaitoa.

– Ne ovat kauniita sanoja, joiden painoarvo mitataan yt-neuvotteluissa. Vasta niiden päätyttyä todella nähdään, mikä on työllisyyden arvostus suhteessa tavoitellun liikevoiton ja osinkotuoton tasoon, Puuliiton hallitus totesi keskiviikkona 21. lokakuuta.

Puuliiton mukaan valtio-omisteisen yhtiön on syytä muistaa vastuunsa työllisyydestä ja pysyttäydyttävä kohtuullisissa tulostavoitteissa.

– On selvää, että yrityksen pitää kannattaa, mutta tulostavoitetta ei pidä ryhtyä jahtaamaan työllisyyden kustannuksella. Annetuista lupauksista on pidettävä kiinni joka suuntaan.

Vapon ilmoituksen mukaan yt-neuvottelujen taustalla oleva organisaatiomuutos ja tuotannon uudistus synnyttäisi uusia työrooleja vähintään 97 henkilötyövuoden edestä, jolloin ilman uutta tehtävää jäisi enintään 58 henkilöä.

– Näemme mielellämme sen, kuinka irtisanottavien määrä pystytään painamaan mahdollisimman alhaiseksi. Tämän saavuttamiseksi Vapon on syytä kuunnella henkilöstöryhmien esityksiä ja edetä niiden pohjalta. Sama koskee Vapon ilmoittamaa valmiutta harkita tukipaketin tarjoamista mahdollisesti työtä vaille jääville. Sinänsä kannatettava ajatus pitää toteuttaa käytännössä niin, että työtä vaille jäävien tarpeet tulevat huomioiduiksi.

– Toinen tärkeä puoli asiassa on huolehtia töihin jäävästä henkilöstöstä. Muutosjohtamisen merkitys tulee olemaan suuri, Puuliiton hallitus muistuttaa.

Puuliiton mukaan Vapon on valtion- ja metsäyhtiönä siirryttävä ulkoistamistrendistä oman toimintansa kehittämiseen ja etsittävä uusia avauksia myös tuotepuolella. Vapon toiminta on viime vuosina ollut poukkoilevaa, mikä on heikentänyt sen liiketoiminnan kehittymisen edellytyksiä.

Lisätietoja antavat:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641 tai

Työehtosihteeri Jarmo Tuomainen, puh. 0400 796 896

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs