Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtori organisoi liiketoimintansa uudelleen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtori organisoi liiketoimintansa uudelleen

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 13:00
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori aloittaa YT-neuvottelut liiketoimintansa uudelleen organisoimiseksi.

Syyskuussa 2016 aloitettujen, lomautusta koskevien YT-neuvottelujen aikana ilmeni, että Valtorin strategiset tavoitteet sekä tuotteistettujen palveluiden levittämisen ja toiminnan tehokkuuden turvaaminen vaativat lomautusten sijaan Valtorin koko organisaatiorakenteen ja toimintatavan uudistamista. Tavoitteena on muuttaa Valtorin organisaatiota ja toimintaa aikaisempaa asiakassuuntautuneemmaksi.

Uuden YT-menettelyn ulkopuolelle on rajattu hallinnon turvallisuusverkkotoiminta (TUVE). Valtorin ylintä johtoa koskevat järjestelyt on määrä toteuttaa nyt toimeen pantavan uudistuksen jälkeen.

Perusteena organisaation ja toimintatavan uudistaminen

Nyt aloitettavien YT-neuvottelujen perusteena ovat Valtorin organisaatiorakenteen ja työtehtävien uudelleenjärjestelyt toiminnan tehostamiseksi. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään noin 90 henkilön irtisanomiseen.

Uusi asiakassuuntautuneempi toimintatapa ja asiakkaiden siirtyminen valtion yhteisiin tuotteistettuihin palveluihin muuttavat henkilöstömäärän tarvetta ja Valtorissa tarvittavaa osaamista. Neuvotteluissa arvioidaan jatkossa tarvittavaa osaamista ja toimenpiteitä henkilöstön määrän sopeuttamiseksi.

Päätökset tehtävistä organisaatiomuutoksista ja sopeutustoimista tehdään pääasiassa joulukuun alkuun mennessä.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Pasi Lehmus
p. 0295 50 5522, gsm 050 5500 022
pasi.lehmus[at]valtori.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen. Valtorin vastuulla on noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Valtorissa työskentelee noin 1100 ict-ammattilaista. Lisätietoja: www.valtori.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs