Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtiovarainministeriö selvittää kuntaeläkkeiden rahoitusta työeläkeuudistuksessa

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö selvittää kuntaeläkkeiden rahoitusta työeläkeuudistuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 11:32
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö selvittää yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa kuntaeläkkeiden rahoitukseen liittyviä kysymyksiä työeläkeuudistuksessa.

Selvityksen tarkoituksena on arvioida kuntaeläkkeiden rahoitukseen ja rahoituspohjaan vaikuttavia tekijöitä sekä pohtia kunta-alan eläkejärjestelmän mahdollisia maksupohjariskejä ja esittää niille vaihtoehtoisia ratkaisuja. Selvityshenkilönä toimii varatuomari Jukka Ahtela.

Selvityshenkilön tehtävänä on myös arvioida kuinka kuntien toimintaympäristön muutokset, kuten kuntien henkilöstömäärän ja palkkojen kehitys, vaikuttavat eläkkeiden rahoitukseen.

Selvityksellä halutaan turvata kuntaeläkkeiden rahoitus kestävällä tavalla kuntatalouden kehitysnäkymät huomioon ottaen. Selvityksen on määrä valmistua 4. elokuuta 2014 mennessä.

Selvityshenkilön työ on jatkoa eläkeneuvotteluryhmän helmikuussa 2012 antamalle toimeksiannolle, jonka perusteella Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkaisi raportin kuntaeläkkeiden rahoituksesta ja kunnallisista palveluista.

Valtiovarainministeriö käynnistää selvityksen Kuntatyönantajien ja palkansaajakeskusjärjestöjen aloitteesta.

Lisätietoja

lainsäädäntöneuvos Marja Isomäki, puh. 02955 30414
varatuomari Jukka Ahtela, puh. 040 550 7978

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs