Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtiovarainministeri Urpilainen: Suomi tarvitsee teollisuuspoliittisen ohjelman

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Urpilainen: Suomi tarvitsee teollisuuspoliittisen ohjelman

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2013 klo 10:48
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kiirehtii toimia työllisyyden ja kasvun vahvistamiseksi suomalaisessa teollisuudessa. STTK:n edustajakokoukselle puhunut Urpilainen korosti hallituksen rakennepoliittisten toimenpiteiden antavan työhön eväitä, mutta kiirehti erityisesti teollista pohjaa vahvistavia toimia.

Osana rakenneohjelmaa on sovittu teollisuuspoliittisen linjauksen valmistelemisesta. Urpilaisen mukaan linjauksen tavoitteena tulisi olla uuden teollisen pohjan löytäminen kasvavilta markkinoilta sekä Suomen yritys- ja toimialarakenteen monipuolistaminen.

– On selvää, että kunnollinen teollisuuspoliittinen ohjelma tarvitaan nyt nopeasti, viimeistään kevään kehysriiheen mennessä. Sen valmistelua tulisi kiirehtiä ja ohjelman tulisi sisältää konkreettisia esityksiä teollisen pohjan vahvistamiseksi, Urpilainen sanoi.

Urpilainen muistutti, että teollisuuden kokema rakennemuutos on historiallinen: viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomesta on kadonnut yli 100 000 teollista työpaikkaa.

– Hallitus on tukenut teollisuuden toimintaedellytyksiä tällä vaalikaudella yhteensä 1,5 miljardilla eurolla, mutta työtä on vielä jäljellä, Urpilainen sanoi.

Urpilainen kiitti STTK:ta sen panoksesta keskitetyn työmarkkinaratkaisun aikaansaamisessa. Keskitetty ratkaisu kuroo osaltaan suoraan umpeen kestävyysvajetta.

– Sopimus kohentaa suomalaisen tuotannon kustannuskilpailukykyä ja vakauttaa yritysten toimintaympäristöä. Työmarkkinajärjestöt ansaitsevat kiitoksen sopimisen hengen löytämisestä, Urpilainen sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Ville Kopra, puh 040 826 1358

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs