Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen Iso-Britanniaan torstaina 6.6.2013

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen Iso-Britanniaan torstaina 6.6.2013

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2013 klo 14:48
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen matkustaa torstaina 6.6.2013 Iso-Britanniaan. Matkan aikana Urpilainen osallistuu pyöreän pöydän keskusteluun eettisestä markkinataloudesta, jossa teemoina ovat muun muassa kestävä talous ja verotuksen oikeudenmukaisuus. Lisäksi Urpilainen tapaa Tax Justice Networkin johtaja John Christensenin sekä työväenpuolueen puheenjohtaja Ed Milibandin.

Matkan aikana valtiovarainministeri Jutta Urpilainen osallistuu myös kansainväliseen Bilderberg-seminaariin 6.6. - 9.6.2013 Hertfordshiressä. Seminaarissa käydään monipuolista ja laajaa vuoropuhelua kansainvälisen politiikan ja talouden kysymyksistä. Tänä vuonna seminaarissa keskustellaan mm. kasvusta ja työllisyydestä.

Bilderberg-ryhmä on epävirallinen foorumi talouselämän, median ja politiikan vaikuttajille. Foorumi on saanut nimensä hollantilaisen hotellin mukaan, jossa ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran toukokuussa 1954.

www.bilderbergmeetings.org

Taustatietoja valtioneuvoston jäsenten osallistumisesta Bilderberg-seminaariin

Bilderberg-seminaarit eivät ole virallisia. Ministerit eivät osallistu niihin valtion virallisena edustajana samaan tapaan kuin esim. EU:n ministerineuvoston tai YK:n kokouksiin. Toinen esimerkki epävirallisista kokoontumisista on Sveitsin Davosissa vuosittain järjestettävä World Economic Forum, johon muun muassa tasavallan korkein johto on usein osallistunut.

Suomen hallituksen jäsen on ministeri myös silloin, kun hän ei toimi valtion virallisena edustajana. Virallisten tapaamisten lisäksi luonteeltaan epävirallista kansainvälistä yhteydenpitoa on nykyisin aiempaa enemmän. Niin virallinen kuin epävirallinen kansainvälinen kanssakäyminen keskeisissä talouden ja politiikan kysymyksissä on Suomelle elintärkeää.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs