Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Valtion taloushallinnon strategian 2020 toimeenpanon ohjaus- ja seurantaryhmä on asetettu

Valtiovarainministeriö

Valtion taloushallinnon strategian 2020 toimeenpanon ohjaus- ja seurantaryhmä on asetettu

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 15:00
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö on asettanut 3.11.2014 valtion taloushallinnon strategian 2020 toimeenpanoa ohjaavan ja arvioivan ohjaus- ja seurantaryhmän. Ryhmän puheenjohtajana toimii valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies Juha Halonen.

Valtiovarainministeriö ja Valtiokonttori seuraavat strategian tavoitteiden, toimenpiteiden ja hankkeiden toteutumista. Strategian toimeenpanon onnistumisen edellytys on taloushallinnon eri toimijoiden  sitoutuminen strategian taavoitteisiin ja toimenpiteiden täytäntöönpanoon. Strategian toimeenpanon edistämistä ja seurantaa varten asetetaan ohjaus- ja seurantaryhmä.

Ohjaus- ja seurantaryhmän tavoitteena on tiivistää taloushallinnon keskeisten toimijoiden yhteistyötä valtion taloushallinnon strategian 2020 toimeenpanossa ja varmistaa strategian tavoitteiden toteutuminen käytännössä ja tavoiteltujen hyötyjen saavuttaminen.

Ohjaus- ja seurantaryhmän tehtävänä on:

  • Toimia valtion taloushallinnon strategian 2020 toimeenpanon ohjaus- ja seurantaryhmänä;
  • Seurata ja arvioida valtion taloushallintostrategian ja sen kehittämishankkeiden etenemistä ja tuloksia;
  • Arvioida strategian ja sen kehittämishankkeiden toteutussuunnitelmia ja tehdä toteutuksen tarvitsemia linjauksia sekä tukea toteutusta;
  • Arvioida ja varmistaa, että taloushallintostrategian toimeenpanossa toteutettavat linjaukset ja hankkeet ovat päätösvaltaisia ja tarvittaessa esittää ratkaisuja päätösvaltaisuuden ratkaisemiseksi;
  • Tiivistää valtion taloushallinnon eri toimijoiden keskinäistä yhteydenpitoa, yhteensovittaa osapuolten näkemyksiä ja toimenpiteitä sekä edistää taloushallintostrategian kehittämistä päälinjausten mukaisesti.

Asettamispäätös

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Juha Halonen, puh.  02955 30435

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs