Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » VALTAOSA VALMIS PAISKIMAAN TÖITÄ ETÄNÄ TAI VAIKKA YÖLLÄ

VALTAOSA VALMIS PAISKIMAAN TÖITÄ ETÄNÄ TAI VAIKKA YÖLLÄ

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2011 klo 10:00
Julkaisija: VMP

VMP:n työnvalintakoneeseen vastanneista suomalaisista selvä enemmistö uskoo, että hermot kestävät ja suorastaan nauttivat vauhdikkaista työpäivistä. Työntekoon ollaan tarvittaessa valmiita vaikka yölläkin. Myyntitaitoihinsa suomalaiset eivät kuitenkaan edelleenkään täysin luota, ja Väinämöinen jää vielä toistaiseksi puhumatta suohon.

Henkilöstöpalvelualan yritys VMP on julkaissut nettisivuillaan viihteellisen Työnvalintakoneen, joka ohjaa etsimään itselleen sopivaa alaa. Kone sisältää 13 leikkimielistä kysymystä, joiden perusteella kone ehdottaa vastaajalle sopivia ammatteja. Työnvalintakone on suunnattu erityisesti nuorille.

Jo lähes 10 000 henkilöä on testannut Työnvalintakonetta. Vastaajista selvää enemmistöä kiinnostaa enemmän siisti sisätyö kuin reipas, kroppaa rasittava ulkotyö.

  Suomalaisten unelmaduuni näyttää vastausten perusteella olevan vastuullinen työ asiakkaiden parissa. Asenteiden perusteella valtaosa myös sopisi näihin tehtäviin, sillä valtaosa meistä uskoo, että hermot nauttivat vauhdikkaista työpäivistä. Päivää ollaan valmiita venyttämään tarvittaessa vaikka yöhön, markkinointisuunnittelija Johannes Setänen VMP:stä sanoo.

Työnvalintakoneen tulosten mukaan suomalaiset mieltävät itsensä piirun verran enemmän joukkuepelaajiksi kuin yksilöurheilijoiksi.

  Koneen tulosten mukaan yhä useampi suomalainen haluaa sosiaalisen työn, jossa saa olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Suo, Kuokka ja Jussi -asetelma ei enää vastaa nykypäivän toiveita työstä, Setänen kertoo.

Sen sijaan suomalaisten myytti vaatimattomuudesta istuu vielä tiukassa. Suomalainen ei usko puhuvansa Väinämöistä suohon, ja työhaastattelussakin käymme edelleen haastateltavana emmekä haastattelemassa tulevaa työnantajaamme.

Lähes joka toinen vastaajista kertoi, ettei tiedä vielä, mikä hänestä tulee isona.

Testin voi käydä tekemässä osoitteessa www.vmp.fi


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Helena Levonmaa, viestintäpäällikkö, p. 040 307 5002,

sähköposti: helena.levonmaa@vmp.fi 

 

Liitetiedostot

VMP Group on Suomen suurimpiin kuuluva ja palveluverkostoltaan valtakunnan laajin henkilöstöpalvelualan konserni. Ketjun liikevaihto vuonna 2010 oli 101 miljoonaa euroa. VMP tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman yrityksen liiketoimintaa tukevia ratkaisuja, joihin kuuluvat henkilöstövuokraus- ja rekrytointi-, ulkoistus- ja koulutuspalvelut sekä ulkomaalaisten ammattilaisten välittämiseen erikoistunut kansainvälinen rekrytointi. Vuonna 1988 perustettu konserni on suomalaisessa yksityisomistuksessa, ja se haluaa olla mukana kehittämässä työelämän vastuullista tuottavuutta kaikilla markkina-alueillaan. VMP Group toimii franchising-periaatteella Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Romaniassa. Vuonna 2010 VMP työllisti 14 000 työntekijää 4 000 asiakasyritykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs