Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vahva, tuore, särmikäs – Kotkan-Haminan seudun elinkeinomarkkinoinnin konsepti on valmis

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Vahva, tuore, särmikäs – Kotkan-Haminan seudun elinkeinomarkkinoinnin konsepti on valmis

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 11:30
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun elinkeinomarkkinoinnin brändityön tärkein tavoite on alueen vetovoiman kasvattaminen ja uusien yritysten, osaajien ja investointien houkuttelu yhteisen kattokonseptin avulla. Kaakko kasvuun -kasvuohjelman (2013–2017) elinkeinostrategisten linjausten tueksi on suunniteltu yhteinen elinkeinomarkkinoinnin konsepti, joka kiteyttää sanallisesti ja visuaalisesti alueen vahvuudet.

Kotkan-Haminan seudun vahvuuksia ovat mm. sijainti, logistiikkaosaaminen ja vahvat metsäteolliset ja satamatoiminnan perinteet.  Konseptin ydinlupaus kuuluukin: ”Kotkan-Haminan seutu on logistisesti ylivoimainen, luonnostaan vahva ja vakaa kasvuympäristö aitiopaikalla – lännen ja idän välissä”.

RAW by nature on elinkeinomarkkinoinnin luovan konseptin ydin ja samalla slogan. RAW by nature -konseptin henkinen pääoma liittyy historiaan ja asenteeseen, joka ei ole kopioitavissa. Konseptiin kiteytyy Kotkan-Haminan seudun jäljittelemätön olemus, tekemisen tapa ja lupaus vahvuudesta, tuoreudesta ja särmästä, jota ei muualta löydy. Erottautuminen on ensisijaisen tärkeää, kun alueet kilpailevat osaajista, yrityksistä, investoinneista ja asukkaista.

Markkinointisuunnitelmat valmisteilla 

Kotkan-Haminan seudulla tehdään toteuttamissuunnitelma RAW by Nature -konseptin mukaisesta elinkeinomarkkinoinnista paikan markkinointiin erikoistuneen ja RAW by nature -konseptin rakentaneen Innolink Place Oy:n johdolla loka-marraskuussa 2014. Pääperiaatteena on yhteistyön voima ja synergioiden hyödyntäminen: yhteisen ja yhtenäisen markkinoinnin avulla kasvatetaan seudun tunnettuutta ja vetovoimaa uusien yritysten ja investointien houkuttelemiseksi alueen ulkopuolelta. Kun huomio saadaan suuntautumaan alueelle, kanavoituu se useiden eri toimijoiden ja tekijöiden hyödyksi seudulla. 

Suunnitelmat koskevat valittujen painopistealojen (uusiutuva  teollisuus ja biotalous, pelillistäminen ja ICT, teemamatkailu sekä logistiikka) yrityksille ja investoreille kohdennettuja markkinointitoimenpiteitä sekä seudun tarvitsemien osaajien houkuttelua painopistealojen yrityksiin: toteutusmallina yhteiset rekrytointimarkkinoinnin kampanjat yhteistyössä alueen yritysten ja julkisten työantajien kanssa. 

Elinkeinomarkkinoinnissa tehdään myös yhteistyötä Kouvolan seudun kanssa. Yhteiset toimenpiteet sovitaan loppuvuoden aikana valmistuvien seudullisten suunnitelmien pohjalta. Tavoitteena on lähteä rakentamaan seutujen omien toimenpiteiden lisäksi yhteisiä markkinointitoimenpiteitä niiden toimialojen ja tarpeiden osalta, jotka ovat yhteisiä koko Kymenlaaksolle. Toimenpiteiden toteuttamista varten haetaan hankerahoitusta helmikuussa 2015. 

Raw by nature -konseptia on toteutettu osana Cursor Oy:n koordinoimaa Kaakko kasvuun -viestintähanketta. Hankkeessa luodaan konsepti ja strategia Kotkan-Haminan seudun elinkeinomarkkinointiin. Toimenpiteet pohjautuvat Kaakko Kasvuun! ­ – Kaakon kasvuohjelman 2013–2017 strategiatyössä esille tulleeseen tarpeeseen lisätä seudun vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä erityisesti yritysten ja osaajien sijoittumispaikkana.  Hankkeen kautta vahvistetaan myös Kymenlaakson seutujen välistä viestintäyhteistyötä. Hankkeen päärahoittajana on Kymenlaakson liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto. 

Liitteenä:

- RAW by nature -esitys

- tiedote pdf-muodossa

- RAW by nature -logo, 2 eri versiota

Lisätietoja:

Mia Hämäläinen, markkinointi- ja myyntipäällikkö, Cursor Oy

puh. 040 190 2541, mia.hamalainen@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs