Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Vaaka Partners ja muut osakkeenomistajat myyvät EMC Talotekniikan Royal Imtech N.V.:lle

EMC Talotekniikka

Vaaka Partners ja muut osakkeenomistajat myyvät EMC Talotekniikan Royal Imtech N.V.:lle

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2012 klo 09:00
Julkaisija: EMC Talotekniikka

Helsinki – Vaaka Partners myy EMC Talotekniikan Royal Imtech N.V.:lle (IM-AE, teknisten palveluiden toimittaja Euroopassa sekä sen ulkopuolella). EMC Talotekniikan liikevaihto ylittää tänä vuonna 100 miljoonaa euroa ja yhtiöllä on yhteensä 580 työntekijää. Ostohinta on linjassa Imtech:n aiempien Suomesta tehtyjen yritysostojen kanssa ja maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä.

EMC Talotekniikan omistavat Vaaka Partners Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Suomen Teollisuussijoitus Oy yhdessä tytäryhtiöiden ja konsernin avainhenkilöiden kanssa. Yhtiö perustettiin vuonna 2007 yhdistämällä neljä keskikokoista teknisiä palveluita tarjoavaa yritystä, minkä jälkeen on tehty useita täydentäviä yritysostoja, jotka ovat edelleen vahvistaneet yhtiön maantieteellistä ulottuvuutta, osaamista sekä palvelutarjontaa. Tällä hetkellä EMC Talotekniikka on Suomen viiden suurimman taloteknisiä palveluita tuottavan yrityksen joukossa tarjoamalla palveluitaan 11 toimipisteen kautta.

Yhtiö tarjoaa monipuolisia talotekniikan palveluita sisältäen sähkö- ja LVI-urakointia sekä ilmastointiin, turvallisuuteen ja tietoliikenteeseen liittyviä mekaanisia palveluita sekä uudis- että saneerauskohteisiin. EMC Talotekniikka on yksi vahvimmista toimijoista kasvavilla saneeraus- ja energiainfrastruktuurimarkkinoilla toimittamalla vuosittain kymmeniä suuria projekteja käyttämällä yhtiön patentoituja Silotek® esivalmisteita. Lisäksi yhtiöllä on merkittävä huolto- ja teknisten palveluiden liiketoiminta sekä projektinhallintaan, energiaratkaisuihin ja automaatioon liittyvää erikoisosaamista.

“Vaaka Partners on yhdessä avainhenkilöiden kanssa kasvattanut EMC Talotekniikan johtavaksi kansalliseksi toimijaksi teknisten palveluiden ja talotekniikan markkinoilla, jotka viime vuosina ovat yleisesti ottaen olleet haastavia rakennusalalle. Olemme erittäin tyytyväisiä yrityskauppaan ja siihen, että EMC Talotekniikka tulee osaksi suurta kansanvälistä yhtiöitä, mikä antaa mahdollisuuden kehittyä myös jatkossa. Suomen markkinapotentiaali, EMC Talotekniikan erityiset vahvuudet, Imtech:n taloudellinen tilanne ja jatkuvuus sekä ristiinmyyntimahdollisuudet antavat vankan pohjan EMC Talotekniikan jatkuvalle menestymiselle”, sanoo partneri Ilkka Pentikäinen Vaaka Partnersilta.

”Uskomme, että omistajan vaihtuminen mahdollistaa EMC Talotekniikan jatkokehittymisen aikaisemmin asetetun vision suuntaan. EMC Talotekniikka pystyy tulevaisuudessa hyödyntämään Imtech:n laajaa teknologiaosaamista, minkä lisäksi yhtiön vahva taloudellinen tausta mahdollistaa kasvustrategian toteuttamisen ja uskottavuuden asiakkaissa. Lisäksi näemme hyvänä Imtech:n hajautetun johtamismallin, jota EMC Talotekniikka on jo toteuttanut omassa johtamisessaan”, sanoo EMC Talotekniikan toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen.

Tässä transaktiossa Vaaka Partnersin neuvonanatajana toimi Aventum Partners ja Asianajotoimisto Borenius.

Kilpailuviranomaisten hyväksyntä
Kauppa on ehdollinen Suomen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle ja sen arvioidaan toteutuvan viimeistään vuoden 2013 alkupuolella.

Lisätiedot

EMC Talotekniikka Oy
Toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen
p. +358 50 911 2448
kimmo.liukkonen(at)emctalotekniikka.fi

Vaaka Partners Oy,
Partner Ilkka Pentikäinen,
p. +358 400 217 671
ilkka.pentikainen(at)vaakapartners.fi

Vaaka Partners

Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kannattavien keskisuurten yritysten yritysjärjestelyihin. Kohdeyhtiöt ovat yleensä suomalaisia yhtiöitä, jotka toimivat Suomessa ja kansainvälisesti. Sijoitusmuotona on enemmistösijoitukset. Vaaka Partnersin portfolioyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa ja ne työllistävät noin 3 000 henkilöä. Vaaka Partners hallinnoi yhteensä noin 250 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja, joihin ovat sijoittaneet sekä kotimaiset, että ulkomaalaiset institutionaaliset sijoittajat. Esimerkkejä Vaaka Partnersin nykyisistä sijoituksista ovat mm. lämpölaitosten toimittaja Renewa, Kiinteistöautomaation mittaus- ja säätölaitteiden toimittaja Produal, Lemmikkituotteiden vähittäiskauppaketju Musti ja Mirri sekä Kiinteistönjohtamis- ja kiinteistöhallintapalveluita tarjoava Ovenia. Lisätietoa löytyy yhtiön internetsivuilta www.vaakapartners.fi.

Imtech
Royal Imtech N.V. on eurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja, mm. sähköratkaisujen, informaatioteknologian sekä mekaanisten ratkaisujen aloilla.

29 000 henkilöä työllistävän Imtech:n vuosittainen liikevaihto on yli 5.1 miljardia euroa. Imtech:llä on vahvat asemat rakennus- ja teollisuusmarkkinoilla Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Saksassa, Itävallassa, Itä-Euroopassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Irlannissa, Turkissa ja Espanjassa. Yhtiö on lisäksi vahva toimija eurooppalaisilla informaatioteknologia ja -liikennemarkkinoilla ja globaaleilla merenkulun markkinoilla. Imtech palvelee yli 23 000 asiakasta tuottamalla heille lisäarvoa integroiduissa sekä monialaisissa kokonaisratkaisuissa, jotka johtavat parempiin liiketoimintaprosesseihin ja tehokkuuteen Imtech:n asiakkaiden keskuudessa, palvellen myös asiakkaiden omia asiakkaita. Yhtiö tarjoaa myös ratkaisuja, jotka vievät kohti kestävää yhteiskuntaa - esimerkiksi energia-, ympäristö-, vedenkäsittely- ja liikennetoimialoilla.

Imtech:n osake on listattu NYSE Euronext Amsterdamissa, jossa Imtech on noteerattu Midkap-indeksissä. Imtech:n osake on myös noteerattu Dow Jones STOXX 600 -indeksissä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs