Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusia keinoja asunnottomuuden torjuntaan – LähiTapiola Pirkanmaa pilotoi huoneistoturvavakuutusta

LähiTapiola

Uusia keinoja asunnottomuuden torjuntaan – LähiTapiola Pirkanmaa pilotoi huoneistoturvavakuutusta

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 10:13
Julkaisija: LähiTapiola

Luottotietojen menettäminen tai maksuhäiriö on usein este vuokra-asunnon saamiselle, mikä saattaa johtaa asunnottomuuteen ja aiheuttaa negatiivisen kierteen vaikeassa elämäntilanteessa elävälle. LähiTapiola Pirkanmaa on mukana ympäristöministeriön hankkeessa, jolla asunnottomuutta ennaltaehkäistään uudenlaisen huoneistoturvavakuutuksen avulla. LähiTapiola Pirkanmaa on luonut hanketta varten pilottituotteen, jonka kokeilu käynnistetään 2000 tukiasunnossa Pirkanmaalla ja muualla Suomessa.

Huoneistoturvavakuutus liittyy ympäristöministeriön AUNE-hankkeeseen eli Asunnottomuuden toimenpideohjelmaan. LähiTapiola Pirkanmaalla on aiempaa kokemusta ryhmäkotivakuutus-tuotteesta vuokra-asunnoille, minkä ansiosta yhtiö valittiin hankkeen vakuutusyhtiöksi. Huoneistoturvavakuutus turvaa kiinteistönomistajan omaisuutta ja mahdollistaa siten asunnon vuokraamisen henkilölle, jolla ei ole mahdollisuutta saada kotivakuutusta.  Vakuutuksenottajana on kiinteistön omistaja tai vuokranantaja.

LähiTapiola Pirkanmaa pilotoi huoneistoturvavakuutusta 31.12.2018 saakka, ja pilotin kokemusten perusteella arvioidaan, voiko tuote laajeta LähiTapiola-ryhmän muiden yhtiöiden valikoimaan.  

Pilotin tavoitteena on, että huoneistoturvavakuutuksen myötä esimerkiksi kaupungit ja institutionaaliset kiinteistöjen omistajat uskaltavat vuokrata asuntojaan vaikeasti asutettaville. Kokeilu edistää sekä asunnottomuuden uhkaamien kansalaisten mahdollisuuksia saada vuokra-asunto että vuokranantajien halukkuutta vuokrata asuntonsa. Hankkeen vaikutukset ovat parhaimmillaan valtakunnalliset.

–Hankkeella edistetään tasapuolisuutta asuntojen saamisessa vaikeissa elämäntilanteissa sekä paikallisyhteisön asuttamista. Huoneistoturvavakuutuksella on merkittävä vaikutus henkilön asunnonsaantimahdollisuuteen, ja sitä kautta se parantaa elämänlaatua, lisää tasapainoisuutta ja ennaltaehkäisee asunnottomuuden tuomia haittavaikutuksia, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan liiketoimintajohtaja Aki Selkee.  

Konkreettinen teko, joka lisää turvallisuutta ja hyvinvointia

Kansainvälisen tutkija-arvioinnin mukaan Suomi on kitkenyt asunnottomuutta hyvin. Työ asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi ja sen uusiutumisen torjumiseksi jatkuu AUNE-hankkeessa. Hankkeeseen osallistuminen on LähiTapiola Pirkanmaalle teko, jolla yhtiö haluaa vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan ja parantaa kansalaisten arkea.

–Keskinäisenä, asiakkaidemme omistamana yhtiönä tehtävämme on toimia asiakkaidemme eduksi. Olemme tehneet strategisen valinnan, jolla siirrymme perinteisestä vakuutusyhtiön roolista elämänturvayhtiöksi. Tämä hanke on konkreettinen esimerkki siitä, miten voimme vaikuttaa ja tehdä suomalaisten arjesta terveempää ja turvallisempaa, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela sanoo.

LähiTapiola on jo lähtenyt kokeilemaan uudenlaista toimintamallia maksuhäiriömerkinnän saaneiden nuorten kanssa. Pääkaupunkiseudun alueyhtiöllä on käynnissä yhteistyö Diakonissalaitoksen etsivän nuorisotyön Vamos-hankkeen kanssa, jonka tavoitteena on auttaa nuoria eteenpäin elämässään yli luottotietojen menettämisestä johtuvien hankaluuksien.

Lisätiedot:

Aki Selkee
liiketoimintajohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa
0400 781 697

Pääkaupunkiseudun Vamos-hankkeen osalta:

Pauliina Vähänen
myyntijohtaja
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu
040 7094791

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Ympäristöministeriö, Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelma. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs