Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi verkkopalvelu Liikunta-apteekki.fi helpottamaan liikuntaneuvontaa

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Uusi verkkopalvelu Liikunta-apteekki.fi helpottamaan liikuntaneuvontaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 10:23
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Terveytensä kannalta liian vähän liikkuvien kuntalaisten aktivoiminen mieluisan liikuntamuodon ja terveellisten elintapojen pariin helpottuu uuden verkkoon sijoitetun tietokannan, Liikunta-apteekki.fi:n avulla. Palvelu toimii aluksi Päijät-Hämeen alueella, mutta sitä voidaan jatkossa laajentaa myös muualle maahan.

Terveydenhoidon ammattilaiset ja liikuntaneuvojat löytävät heidän tarpeisiinsa suunnitellusta asiakaslähtöisestä verkkopalvelusta ohjeita motivointiin ja liikunnan puheeksi ottamiseen. Mukana on lisäksi kattavasti tietoa liikuntaneuvonnan asiakkaille kohdennetuista palveluista.

Myös yksittäiset kuntalaiset voivat etsiä Liikunta-apteekin kautta tietoa itselleen sopivista liikuntamuodoista ja -paikoista sekä katsella videoilta motivoivia tarinoita onnistumisista.

Terveysliikunta on tulevaisuuden kasvuala

Hankkeen projektipäällikkö Heidi Freundlich Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:stä kertoo, että Liikunta-apteekin kehittämisen johtoajatuksena oli tukea koko liikuntaneuvonnan prosessia samasta osoitteesta löytyvän laajan työkalupakin avulla.

”Verkkopalvelu sisältää tutkittua tietoa ja arjen työssä tarvittavia työvälineitä, jotka auttavat ammattilaisia paremmin havaitsemaan asiakkaidensa tarpeita ja herättämään heissä sisäisen motivaation ryhtyä liikkumaan”, Freundlich kuvailee.

Keväällä 2014 avattu Liikunta-apteekki on saanut jo yli 200 käyttäjää. Palvelusta löytyy muun tiedon ohella valmis pohja liikkumislähetteelle ja liikuntaneuvonnan yhteystiedot.

Liikunta-apteekissa esitellään noin 20 päijäthämäläisen liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tuottajan vaihtoehtoja niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Toiminnasta kiinnostuneet palvelujen tarjoajat voivat rekisteröityä verkossa ja ilmoittautua mukaan täyttämällä laatutyökirjan. Mukaan on hyväksytty jo yli 50 erityyppistä liikuntapalvelua.

”Liikunta-apteekki auttaa osaltaan vahvistamaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä terveysliikunta-alalla, joka on yksi tulevaisuuden kasvualoista. Myös kolmannen sektorin toimijat ovat tervetulleita, ja muutama heistä onkin jo liittynyt mukaan”, Heidi Freundlich kertoo.

Verkkopalvelu rakennettiin kolmen maakunnan yhteisessä LIIKETTÄ!-hankkeessa, joka päättyy syyskuun lopulla.

Lisätietoja: LIIKETTÄ!-hankkeen projektipäällikkö Heidi Freundlich, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, p. 040 160 2970, heidi.freundlich@ladec.fi

Liikunta-apteekki tarjoaa liikuntaneuvonnan työkalupakin, hyvinvoinnin palvelupolkuja sekä kehittämisalustan terveysliikunnan toimijoiden välille. Verkkopalvelun sisältö rakennettiin kolmivuotisessa LIIKETTÄ!-hankkeessa, jonka rahoituksesta vastasivat Etelä-Suomen EAKR-rahasto ja Päijät-Hämeen liitto. Hanketta koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy. www.liikunta-apteekki.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja  
LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Global Cleantech Cluster Association lyhyesti

Global Cleantech Cluster Association (GCCA) luo yrityksille toimintatapoja, joiden avulla ne voivat hyödyntää kansainvälisen cleantech-klusteriyhteistyön tuomia etuja. Toiminnan kautta yrityksillä on mahdollisuus tavoittaa mahdollisia sijoittajia, uusia markkinoita ja vaikutusvaltaisia verkostoja sekä saada käyttöönsä teknologiaresursseja ja parhaita käytäntöjä. GCCA:n perustajajäsenet ovat Swisscleantech, Finnish Cleantech Cluster, Watershed Capital ja Technica Communications. Lisätietoja GCCA:sta ja kilpailun ehdokasasettelusta: www.globalcleantech.org

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs