Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi toimistotalo alkaa nousta Kasarmitorin laidalle syksyn aikana

Kasarmikatu 21

Uusi toimistotalo alkaa nousta Kasarmitorin laidalle syksyn aikana

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 15:02
Julkaisija: Kasarmikatu 21

– Kasarmikatu 21 -kiinteistön peruskivi muurattiin tänään

Kasarmikatu 21 rakennustyömaan monttu

Kasarmitorin laidalta purettavan Helsingin rakennusviraston entiselle tontille valmistuvan uudisrakennuksen peruskivi muurattiin tänään.

– Kaartinkaupungin kehittäminen on yksi keskeisimmistä painopisteistä kaupungille sen keskustasijainnin, historiallisen ympäristön sekä turistireittien vuoksi. Olemme tyytyväisiä, että Kasarmitorin vanhat arvotalot saavat veroistaan seuraa tämän uudisrakennuksen myötä, sanoo peruskiven muuraus -tilaisuudessa puhunut Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Vilkkaassa kaupunkikeskustassa, eri-ikäisten talojen keskellä rakennettaessa käytetään ja suunnitellaan sekä arkkitehtonisesti että rakennusteknisesti erittäin vaativia ratkaisuja.

– Ratkaisujen löytymiseen on tarvittu osaavia suunnittelijoita, rautaisia rakentajia ja ennen kaikkea saumatonta yhteistyötä, kuvailee YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Uudisrakennushanke on edennyt suunnitellusti, kun kevään ja kesän purkutyöt valmistuivat ja  louhinta- ja pohjarakennetyöt saatiin alkuun aikataulussa. Louhintatyöt saadaan päätökseen elo–syyskuun vaihteessa.

–  Peruskiven muurauksen jälkeen työmaalla ryhdytään rakentamaan kellarikerroksia. Perustusmonttu on 10 metriä syvä ja siihen valmistuu kaksi kellarikerrosta. Alempaan kellarikerrokseen tulee ilmastointikonehuone sekä tekninen tila ja toiseen parkkihalli, kertoo YIT:n vastaava työnjohtaja Tero Ahonen.

– Toimistotalon runko alkaa nousta lokakuussa ja ensimmäinen kerros, joka alkaa näkyä torin kulmalla, valmistuu marraskuussa.  Uudet kerrokset valmistuvat noin kuukausi ja kerros -tahtia. Tammikuussa ryhdymme asentamaan luonnonkivistä julkisivuverhoilua ja ikkunoita alimpiin kerroksiin eli julkisivu valmistuu pari kerrosta runkoa jäljessä, jatkaa Ahonen.

–  Uusi toimistotalo on seitsemän kerroksen harjakorkeudessaan ensi huhtikuussa ja valmis ensi vuoden loppuun mennessä.

– Liikenteen poikkeusjärjestelyt Kasarmitorin ympäristössä säilyvät samanlaisina rakennushankkeen loppuun saakka. Ne ovat toimineet tähän asti hyvin, toteaa  Ahonen.

Hanke työllistää 40–50 YIT:läistä ja merkittävän joukon alihankkijoita ja konsultteja hankkeen aikana.  Hankkeen työllistämisvaikutus on arviolta jopa 400 henkilötyövuotta.

Liitetiedostot

HANKEINFO

Ahlström Capital, YIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle uuden kiinteistön, johon valmistuu työpiste jopa tuhannelle työntekijälle loppuvuodesta 2017. Kiinteistöön tulee seitsemän kerrosta ja 16 000 kerrosneliömetriä toimistotilaa. Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle.Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille ja se rakennetaan LEED Platina -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

Uudisrakennuksen ankkurivuokralainen on Roschier Asianajotoimisto, jonka noin 220 työntekijää siirtyvät uuteen kohteeseen heti sen valmistuttua. Roschierin oman sisäänkäynti tulee Kasarmikadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan.

LISÄTIEDOT

Ahlström Capital, Hans Sohlström, hans.sohlstrom@ahlstromcapital.com/ 010 888 4211

YIT, Timo Lehmus, timo.lehmus@yit.fi / 0400 409 181

HGR Property Partners, Kari Helin, kari.helin@hgrpp.fi / 040 579 0570 

Kuva- ja muut taustatiedustelut:

HGR Property Partners, Riitta Heikkuri, riitta.heikkuri@hgrpp.fi  / 040 521 5179

www.kasarmikatu21.fi

 

Hankkeen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Kasarmikatu 21

Instagram: @Kasarmikatu21

#Kasarmikatu21

Juhlapuhujat vas. Kari Helin, HGR, Pekka Sauri, Hgin kaup. ja Kari Kauniskangas, YIT

 Kasarmitori 21 torin laidalta katsottuna

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs