Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi Startup-säätiö vauhdittamaan suomalaisia kasvuyrityksiä

Teknologiateollisuus ry

Uusi Startup-säätiö vauhdittamaan suomalaisia kasvuyrityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2012 klo 16:38
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Uuden säätiön tarkoituksena on luoda edellytyksiä kasvuyritysten synnylle ja kansainvälistymiselle. Säätiön perusti joukko nimekkäitä yrittäjiä, sijoittajia ja muita liike-elämän vaikuttajia Aalto-yliopistossa virinneen startup-toiminnan pohjalle. Teknologiateollisuuden tietotekniikan toimialaryhmä Digi.fi on yksi säätiön suurimmista rahoittajista.

Startup-säätiö haluaa tukea nuoria, nälkäisiä yrityksiä kansainvälisille markkinoille pääsemisessä ja samalla synnyttää Suomeen työpaikkoja.

"Suomen kasvuyrittäjyyskenttä on viime vuosina piristynyt aktiivisten yhteisöjen, kuten Aalto Entrepreneurship Societyn myötä. Säätiön perustaminen on selkeä edistysaskel suomalaiselle yrityskentälle – ja ennen kaikkea osoitus siitä, että yritysmaailman keskeiset henkilöt haluavat kantaa kortensa kekoon yhteiskuntamme eteen", toteaa säätiön puheenjohtaja Ilkka Kivimäki.

Säätiön perusti 57 suomalaista yksityishenkilöä. Mukana on monia nimekkäitä elinkeinoelämän vaikuttajia, kuten Risto Siilasmaa, Peter Vesterbacka, Pekka Ala-Pietilä, Sari Baldauf ja Anssi Vanjoki.

Säätiö keräsi noin miljoonan euron käyttöpääoman, jossa Teknologiateollisuuden tietotekniikan toimialaryhmä Digi.fi oli yksi suurimmista rahoittajista yhdessä Sitran kanssa. Toimintaa rahoittavat myös mm. työ- ja elinkeinoministeriö ja Aalto-yliopisto, joka tarjoaa säätiölle toimitilat Espoon Otaniemessä sijaitsevasta Venture Garagesta. 

Sijoittajatapaamisia, stipendejä ja yrityskiihdytysohjelmia

Yritystoiminnan suoran rahoittamisen sijaan säätiö luo puitteita kasvuyritysten menestykselle. Säätiön asiamiehen Miki Kuusen mukaan tavoitteena on edetä opiskelija, työntekijä ja yritys kerrallaan. Kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa Suomesta ja Pohjois-Euroopasta kasvuyrityskeskittymä, joka on paras paikka ponnistaa maailmalle.

Startup-säätiö rahoittaa jatkossa monia Aalto ES:n käynnistämiä hankkeita. Säätiö muun muassa järjestää tapaamisia kasvuyrityksistä kiinnostuneille kansainvälisille sijoittajille ja lupaaville startup-yrittäjille. Se myös jakaa suomalaisille opiskelijoille stipendejä, joiden avulla nämä pääsevät tutustumaan kasvuyrittämiseen esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

Näiden lisäksi säätiö järjestää Startup-saunoja, eli yrityskiihdytysohjelmia, joissa kokeneet yrittäjät ja sijoittajat sparraavat aloittelevia yrittäjiä kuuden viikon ajan.

Tavoitteena on myös tukea muuta toimintaa, joka edesauttaa toimivan kasvuyritysekosysteemin rakentumista Suomeen.

Suomi tarvitsee uudenlaisia työpaikkoja

Säätiön taustalla on huoli suomalaisista työpaikoista. Suomen huoltosuhde, eli työssäkäyvien ja työelämän ulkopuolisten suhde, heikkenee dramaattisesti tulevina vuosina.

"On selvää, että yksityiselle sektorille tarvitaan lisää työpaikkoja, jotta hyvinvointivaltiota voidaan pitää yllä. Tuoreimman TEM:n kasvuyrityskatsauksen mukaan yli puolet kaikista uusista suomalaisista työpaikoista syntyi vuosina 2005–2010 juuri kasvuyrityksiin", sanoo Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-alan johtaja Jukka Viitasaari.

Lisätietoja:

Teknologiateollisuus ry: Tietotekniikka-toimialan johtaja Jukka Viitasaari, jukka.viitasaari@teknologiateollisuus.fi, puh. +358 40 823 5507

Startup-säätiö: säätiön asiamies Miki Kuusi, asiamies@startup-saatio.fi, puh. +358 40 351 3931

http://startup-saatio.fi

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs