Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi QuadRooter-haavoittuvuus uhkaa yli 900 miljoonaa Android-laitetta

Uusi QuadRooter-haavoittuvuus uhkaa yli 900 miljoonaa Android-laitetta

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2016 klo 15:45
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

Tietoturvayhtiö Check Pointin löytämät neljä uutta Android-laitteiden haavoittuvuutta tarjoavat hyökkääjille mahdollisuuden laitteiden hallintaan ja pääsyn arkaluontoisiin tietoihin.

 

8. elokuuta 2016 – Tietoturvayhtiö Check Point® Software Technologies Ltd:n tutkijat julkistivat Def Con 24 -tapahtumassa Las Vegasissa neljä uutta haavoittuvuutta, jotka koskevat yli 900 miljoonaa Android-laitetta.

Def Con 24 -tapahtumassa pitämässään esityksessä Check Pointin johtava mobiiliturvallisuuden tutkija Adam Donenfeld paljasti neljä haavoittuvuutta, jotka koskevat Qualcommin piirisarjaa käyttäviä Android-laitteita. Qualcomm on maailman suurin LTE-piirisarjojen valmistaja, joka vastaa 65 prosentista Android-laitteiden LTE-modeemeista.

Check Point antoi haavoittuvuuksille yhteiseksi nimeksi QuadRooter. Hyväksikäytettynä haavoittuvuus voi tarjota hyökkääjälle tilaisuuden koko laitteen hallintaan ja rajoittamattoman pääsyn arkaluontoiseen dataan. Hyökkääjä voi myös tallentaa laitteen näppäilyt, seurata GPS-dataa tai nauhoittaa ääntä ja videota.

Haavoittuvuus löydettiin Qualcommin piirisarjan ajureista. Hyökkääjä voi käyttää tietoturva-aukkoa hyväksi haittaohjelmalla, joka ei tarvitse käyttäjältä erikseen lupaa eri toimintojen suorittamiseksi. 900 miljoonan vaarassa olevan laitteen joukossa ovat myös nämä laitteet:

 • Samsung Galaxy S7 & S7 Edge
 • Sony Xperia Z Ultra
 • Google Nexus 5X, 6 & 6P
 • HTC One M9 & HTC 10
 • LG G4, G5 & V10
 • Motorola Moto X
 • OnePlus One, 2 & 3
 • BlackBerry Priv
 • Blackphone 1 & 2

 

Koska ohjelmistoajurit ovat valmiiksi asennettu laitteisiin, voi haavoittuvuuden korjata vain asentamalla laitevalmistajan päivityksen. Laitevalmistajat taas voivat tarjota korjaavan päivityksen vasta saatuaan Qualcommilta korjatun ajuripaketin.

Check Point on julkaissut QuadRooter scanner -sovelluksen, joka on saatavilla Google Play -kaupasta. Sen avulla käyttäjät voivat kokeilla, onko oma laite mahdollisesti varassa. Linkki sovellukseen löytyy myös Check Pointin blogista: http://blog.checkpoint.com/

 

Check Point suosittelee seuraavia toimenpiteitä Android-laitteiden turvaamiseksi:

 • Lataa ja asenna uudet Android-päivitykset heti, kun ne ovat saatavilla.
 • Ymmärrä laitteen roottaamisen riskit.
 • Vältä lataamasta sovelluksia mistään muualta kuin Google Playsta.
 • Lue laitteen lupapyynnöt ennen kuin asennat sovelluksen. Varo sovelluksia, jotka pyytävät poikkeuksellisen laajoja oikeuksia, vaativat paljon tallennustilaa tai käyttävät paljon akkua.
 • Käytä vain turvallisia langattomia verkkoja ja matkustaessa vain niitä, jotka ovat turvallisen tahon tarjoamia.
 • Harkitse mobiililaitteen turvallisuutta parantavan ohjelman käyttöä.

Check Pointin tutkijat toimittivat tiedot löytämästään haavoittuvuudesta Qualcommille huhtikuussa 2016. Sen jälkeen tutkijat käyttivät tavallista käytäntöä (CERT/CC) antaa Qualcommille 90 päivää aikaa korjata haavoittuvuudet ennen niiden julkistusta. Qualcomm arvioi jokaisen haavoittuvuuden suuren riskin aukoksi ja on julkaissut paikkauksen laitevalmistajille.

Lisätietoa haavoittuvuudesta ja Check Point QuadRooter scanner -sovelluksesta: http://blog.checkpoint.com/

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

OSG Viestintä, Toni Perez, toni.perez@osg.fi, p. 0400 630 063

 

Seuraa Check Pointia:

Check Pointin blogi: http://blog.checkpoint.com/

Twitter: www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

Liitetiedostot

Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) on maailman suurin yksinomaan kyberturvallisuustuotteisiin keskittynyt yhtiö. Se on alan edelläkävijä ratkaisuillaan, joiden kyky havaita haittaohjelmat ja muut tunkeutujat sekä suojata asiakkaat kyberhyökkäyksiltä on ainutlaatuisen tehokas. Check Pointin täydellisen kattava tietoturva-arkkitehtuuri suojaa niin yritysverkot kuin mobiililaitteetkin, ja myös sen hallintajärjestelmä on kattava sekä intuitiivinen. Check Point huolehtii yli 100 000 yrityksen ja yhteisön tietoturvatarpeista organisaation koosta riippumatta. At Check Point, we secure the future.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs