Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Uusi nettiteatteri tekee lyhytelokuvasta sosiaalisen kokemuksen – avajaiselokuvana Musta joulu

S-ryhmän ravintolat

Uusi nettiteatteri tekee lyhytelokuvasta sosiaalisen kokemuksen – avajaiselokuvana Musta joulu

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2012 klo 15:00
Julkaisija: S-ryhmän ravintolat

Keskiviikkona 31.10. esiteltiin medialle Helsingissä uusi sosiaalinen, internetissä toimiva lyhytelokuvajärjestelmä Blinkamovie ja sen avauselokuva Musta joulu.

Musta joulu on Petteri Summasen ja Minttu Mustakallion tähdittämä koko perheen 20-minuuttinen joulukomedia. Perttilän perhe saa jouluaattona odottamattoman vieraan, kun ovesta tupsahtaa tummaihoinen, huonosti suomea taitava joulupukki. Maahanmuuttajapukkia esittää ruandalaistaustainen Dave Rukeratabaro, joka valittiin rooliin useiden hakijoiden joukosta.

Mustan joulun ohella pressitilaisuudessa esiteltiin uusia tapoja katsoa, levittää ja rahoittaa lyhytelokuvia. Blinkamovien elokuvia voi katsoa yksin tai yhdessä ihmisten kanssa kaikkialla maailmassa, keskustella elokuvista yhteisessä katselutilassa ja pyytää uusia tuttavuuksia leffakavereiksi. Blinkamovie avasi sadalla ilmaislyhytelokuvalla ja viidellä maksuelokuvalla, joiden joukossa on myös uusia kotimaisia tuttavuuksia. Blinkamovien elokuvat on hankittu ympäri maailmaa ja ne edustavat tarinapohjaisia, suurelle yleisölle suunnattuja genre-elokuvia. Blinkamovien elokuvatarjontaa päivitetään kuukausittain.

Blinkamovien elokuvia voi katsoa tietokoneilla sekä yleisimmillä tableteilla ja mobiililaitteilla. Blinkamovien ja Mustan joulun taustalla oleva tuotantoyhtiö Writer’s Block Oy aikoo tuoda lyhytelokuvat keskelle kaupunkia ja elokuvia voi tulevaisuudessa katsella muun muassa ravintoloissa, kampaamoissa ja julkisissa liikennevälineissä.

Mustan joulun rahoittajina ovat toimineet SOK ja Suomen elokuvasäätiö ja elokuva edustaakin kokonaan uudenlaista tapaa rahoittaa lyhytelokuvia Suomessa. Kyseessä on ns. CoShort-menetelmä, jossa elokuvaa rahoittava yksityinen taho saa sponsoroida elokuvaa Blinkamovie-sivustolla ja mainostaa elokuvaa alussa yksinoikeudella. Sponsoroitu elokuva ei ole mainos, vaan itsenäinen taiteellinen teos.

Kokonaan kotimaisin voimin rakennetun Blinkamovien tarkoituksena on edistää lyhytelokuvia varteenotettavana suuren yleisön vaihtoehtona pitkän elokuvan rinnalle sekä kasvattaa kotimaisen lyhytelokuvan huomioarvoa Suomessa ja maailmalla.

– Haluamme osoittaa, kuinka yritystaho voi tukea niin suvaitsevaisuuden teemaa, lahjakasta uutta elokuvatuottajaa kuin suomalaisen lyhytelokuvan nousua. Musta joulu on raikkaan erilainen hyvän joulun toivotus asiakkaillemme. Markkinoimme elokuvaa S-ryhmän valtakunnallisissa ketjuravintoloissa ja niiden netti- ja facebook-sivuilla, kertoo SOK:n markkinointipäällikkö Katri Sedoff.

Musta joulu saa ensi-iltansa 1.11. osoitteessa www.blinkamovie.com/mustajoulu, jossa se on ilmaiseksi katseltavissa. Myös www.blinkamovie.com on rekisteröitymisen jälkeen vapaasti käytettävissä.

Lisätiedot:

Juuso Räsänen, sisältöjohtaja ja Mustan joulun ohjaaja (Writer’s Block/Blinkamovie), 050-5720725, juuso@wblockfilms.com

Katri Sedoff, markkinointipäällikkö (SOK Ravitsemiskaupan ketjuohjaus), 040-8644553, katri.sedoff@sok.fi

 


LiitetiedostotJulkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs