Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tutkimus: Yritykset voivat kasvattaa liikevaihtoaan jopa 11 prosenttia investoimalla asiakaskokemukseen

Avanade

Tutkimus: Yritykset voivat kasvattaa liikevaihtoaan jopa 11 prosenttia investoimalla asiakaskokemukseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 08:23
Julkaisija: Avanade

HELSINKI – 16. kesäkuuta 2016 – Investoinnit asiakaskokemusstrategiaan vaikuttavat merkittävästi yritysten liiketulokseen. Innovatiivisten digitaalisten liiketoimintaratkaisujen tarjoaja Avanaden ja Sitecoren tuoreen tutkimuksen mukaan jokainen asiakaskokemuksen parantamiseen investoitu dollari tuotti yritykselle kolme dollaria voittoa. Lisäksi yritykset odottivat liikevaihtoonsa jopa 11 prosentin kasvua seuraavan 12 kuukauden aikana.

Tutkimukseen osallistuneista johtajista 65 prosenttia uskoi toimenpiteiden asiakkaan elinkaaren arvon parantamiseksi lisäävän myös mahdollisuuksia parantaa liiketoiminnan kannattavuutta. Odotetusti jopa 96 prosenttia tutkimukseen osallistuneista yrityksistä on kehittänyt tai kehittää parhaillaan asiakaskokemusstrategiaa. Lisäksi 92 prosenttia strategian jo omaavista yrityksistä on nostanut asiakaskokemusstrategian kolmen tärkeimmän prioriteettinsa joukkoon. Tutkimus kartoitti yritysten asiakaskokemusstrategiaan, sen omaksumiseen, hyötyihin ja haasteisiin sekä asiakassuhteisiin liittyviä tekijöitä ja siihen osallistui 880 johtajatason asiantuntijaa kuudesta eri maasta.

”Yrityksillä on nykyään valtavasti vaihtoehtoisia tapoja vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa eri kanavissa niin verkossa kuin verkon ulkopuolella”, kertoo Avanade Finlandin toimitusjohtaja Jussi Tolvanen. ” Kilpailu asiakkaiden huomiosta digitaalisessa maailmassa kiihtyy jatkuvasti, joten yritysten on pystyttävä haastamaan perinteiset liiketoimintamallit ja asiakaspalvelun tavat. Oikea asiakaskokemusstrategia voi auttaa yrityksiä tarjoamaan asiakkailleen saumattomia ja johdonmukaisia kokemuksia jokaisessa kosketuspisteessä ja siten auttaa niitä parantamaan asiakasuskollisuutta ja kasvattamaan liiketoimintaa.”

Lisääntynyt kilpailu ja asiakaspalaute asiakakokemusinvestointien ajureina
Tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä tärkeimpiä syitä asiakaskokemuksen priorisoinnille olivat kilpailu, jonka mainitsi kaksi kolmasosaa vastaajista, sekä asiakaspalaute, joka kiritti 52:ta prosenttia vastaajista. Tutkimuksessa kartoitettiin myös tekijöitä, jotka estävät yrityksiä tarjoamasta vaikuttavaa asiakaskokemusta. Näitä olivat muun muassa vanhentuneet palvelut ja järjestelmät, osaamisen puute organisaatiossa ja kyvyttömyys tarjota saumaton kokemus eri kanavien välillä.

”Menestyäkseen brändien on luovuttava yksittäisten markkinointityökalujen käytöstä ja siirryttävä asiakaslähtöiseen markkinointiin jokaisessa kosketuspisteessä”, sanoo web-julkaisujärjestelmätoimittaja Sitecoren globaali markkinointijohtaja Scott Anderson. ”Asiakaskokemuksia rakennetaan nykyään pohjautuen siihen, että tiedetään kunkin henkilön tarpeet ja tavoitteet kullakin hetkellä ja luodaan tuon tiedon perusteella oikeanlainen brändikokemus. Itse asiassa lähes puolet tutkimukseen osallistuneista yrityksistä oli havainnut asiakasuskollisuuden lisääntyneen viimeisen vuoden aikana asiakaskokemusstrategian priorisoinnin seurauksena.”

Tietoa tutkimuksesta
Tutkimus perustuu kyselyyn, jossa oli mukana 880 päättävässä asemassa olevaa henkilöä Australiasta, Isosta-Britanniasta, Kanadasta, Saksasta, Singaporesta ja Yhdysvalloista. Tutkimuksen toteutti Vanson Bourne -tutkimusyhtiö helmikuun ja maaliskuun 2016 aikana. Brändeistä kootut tiedot suhteutettiin niiden maahan, sektoriin ja kokoon 14 eri toimialalla, joihin kuuluivat muun muassa finanssipalvelut, vähittäiskaupan, autoalan, terveydenhuollon sekä media- ja viestintäalan palvelut.

Lisätietoja:

Avanade Suomi:
Minna Karvonen       
+358 40 500 1132
minna.karvonen@avanade.com                                                                                                                                                                       

H+K Strategies:
Virve Hellbom
+358 40 830 9394
virve.hellbom@hkstrategies.com

Tietoa Avanadesta
Avanade tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia digitaalisia ja pilvipalveluita, liiketoiminnan ratkaisuja sekä käyttäjälähtöisiä kokemuksia, jotka rakentuvat avanadelaisten osaamiselle ja Microsoftin ekosysteemille. Asiantuntijoidemme yhdistetty teknologia-, liiketoiminta- ja toimialaosaaminen tuottaa ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme ja heidän asiakkaitaan saavuttamaan tavoitteensa. Avanade työllistää 29 000 digitaalisesti verkottunutta asiantuntijaa 23 maassa. Sen yhteistyön kulttuuri tuo asiakkaille parhaan osaamisen monimuotoisuutta ja paikallisia arvoja kunnioittaen. Avanaden enemmistöosuuden omistaa Accenture ja sen perustivat vuonna 2000 Accenture LLP ja Microsoft Corporation. Yhtiön Suomen konttori sijaitsee Helsingissä. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.avanade.fi.

Tietoa Sitecoresta
Sitecore on globaali johtava kontekstuaalisen markkinoinnin mahdollistavien asiakaskokemuksen hallintaohjelmistojen tarjoaja. Sitecore® Experience Platform™ sisältää sisällönhallinnan, markkinoinnin analytiikan ja viestinnän automaation skaalattavia ratkaisuja, joiden avulla markkinoijat voivat tarjota asiakkaille kohdennettuja sisältöjä näiden brändiin liittyvän toiminnan pohjalta reaaliaikaisesti kaikissa kanavissa. Sitecoren ratkaisuja käyttää maailmanlaajuisesti yli 4 600 asiakasta mukaan lukien American Express, Carnival Cruise Lines, easyJet, ja L'Oréal, joita Sitecoren kontekstuaalisen markkinoinnin ohjelmisto auttaa tarjoamaan yksilöllisiä asiakaskokemuksia, viihdyttämään yleisöjä, lisäämään asiakasuskollisuutta ja kasvattamaan liikevaihtoa. Lisätietoja: sitecore.net.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs