Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tutkimus osoittaa: suomalaiset kuluttajat tuntevat alkuperäismerkit erinomaisesti

Suomalaisen Työn Liitto

Tutkimus osoittaa: suomalaiset kuluttajat tuntevat alkuperäismerkit erinomaisesti

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2013 klo 06:00
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisten alkuperämerkkien tunnettuus on erittäin korkea, sillä Suomalaisen Työn Liiton teettämässä alkuperämerkkitutkimuksessa lähes kaikki vastaajat tunsivat Avainlipun, Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkin merkityksen.

- Suomalaiset kuluttajat ovat tutkimuksen mukaan erittäin hyvin perillä alkuperämerkeistä ja tiedostavat niiden merkityksen, sanoo Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala.

Suomalaisen Työn Liitto halusi tietää, millainen mielikuva suomalaisilla on alkuperämerkeistä. Avainlipun tuntee 96 % suomalaisista, Hyvää Suomesta -merkin 95 % ja Sirkkalehtimerkin tuntee hyvin tai melko hyvin 86 % suomalaisista.

Suomalaiset listasivat kaikille kolmelle merkeille samanlaiset adjektiivit: kotimaisuus, tunnettuus, turvallisuus, laadukkuus, vastuullisuus ja luotettavuus, mutta adjektiivien järjestys vaihteli merkkikohtaisesti.

- Näyttää siltä, että viimeaikaisten tuotteiden alkuperään liittyvien skandaalien keskellä kuluttaja haluaa varmistaa ostostensa turvallisuuden ja jäljitettävyyden, Jokke Eljala analysoi.

Turvallisuuden lisäksi eri alkuperämerkit viestittävät myös muusta.

- Esimerkiksi Avainlippuun liitetään voimakkaasti suomalaiseen työhön ja työllistämiseen kannustavaa ja tukevaa mielikuvaa, sanoo Jokke Eljala.

Tutkimuksen toteutti Innolink Research Oy, joka teki internetissä paneelikyselyn (n 1058) viikoilla 11–13, 2013. Tämän lisäksi Innolink Research Oy toteutti laadullisen ryhmäkeskustelun osana tutkimusta, jonka tarkoituksena oli syventää kvantitatiivisia löydöksiä.

Lisätiedot: Suomalaisen Työn Liitto: tutkimuspäällikkö Jokke Eljala, 050 374 7410, jokke.eljala@avainlippu.fi
www.avainlippu.fi, www.sinivalkoinenvalinta.fi

Avainlippu

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 %. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Avainlippu voidaan myöntää myös Suomessa tuotetuille palveluille. Tällöin kotimaisuusastevaatimuksen lisäksi huomioidaan myös yrityksen vähintään 50 prosentin kotimainen omistusosuus, pääkonttorin sijainti, palvelukonseptin alkuperä, suomalainen suunnittelu ja/tai tuotekehitys, palvelun kotimaisuus saman alan yrityksiin verrattuna, palvelun vaikutus kotimaisten tuotteiden tai palveluiden aseman vahvistumiseen, työllistävyys Suomessa sekä mielikuva suomalaisesta alkuperästä.

www.avainlippu.fi

Hyvää Suomesta -merkki

Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Kaikki liha, kala, kananmuna ja maito ovat 100 % suomalaisia. Kun kaikki lopputuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

www.hyvaasuomesta.fi

Sirkkalehtimerkki

Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkki on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, kukkien sekä taimistotuotteiden – ja ruokaperunan tuotemerkki. Vuonna 1989 käyttöön otettua Sirkkalehtimerkkiä käyttäviä yrityksiä on yli 700.

www.sirkkalehti.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita sekä edistää innovointia ja yrittäjyyttä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 1 900 yritys- tai yhteisöjäsentä. www.avainlippu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs