Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tutkimus: Kilpailuttaminen koetaan tärkeäksi mutta hankalaksi

Tutkimus: Kilpailuttaminen koetaan tärkeäksi mutta hankalaksi

Julkaistu: 25.11.2009 klo 15:52
Julkaisija: Energy Brokers Finland Oy

Kodin sopimukset kilpailutetaan mieluiten verkossa. Suomalaisten enemmistö pitää kodin sopimusten kilpailuttamista tärkeänä ja hyödyllisenä. Silti monet jättävät sen tekemättä hankaluuden ja tiedonpuutteen vuoksi. Internet-palvelut ovat muuttamassa tilannetta poistamalla tyypillisiä kilpailuttamisen esteitä.

Kodin sopimukset kilpailutetaan mieluiten verkossa

Suomalaisten enemmistö pitää kodin sopimusten kilpailuttamista tärkeänä ja hyödyllisenä. Silti monet jättävät sen tekemättä hankaluuden ja tiedonpuutteen vuoksi. Internet-palvelut ovat muuttamassa tilannetta poistamalla tyypillisiä kilpailuttamisen esteitä. 

TNS Gallupin toteuttaman kilpailuttamistutkimuksen mukaan kuluttajat pitävät kilpailuttamista tärkeänä ja hyödyllisenä niin itselleen kuin yhteiskunnallisesti. Lisäksi se nähdään keinona käyttää valtaa yrityksiä kohtaan.

Myönteisistä asenteista huolimatta selkeästi yli puolet vastaajista kokee kilpailuttamisen vaikeaksi ja vaivalloiseksi. Esteiksi koetaan tiedon ja osaamisen puute sekä pitkä nykyinen asiakassuhde, bonukset ja keskittämisedut.

- Verkkopalveluita käyttäneet mieltävät kilpailuttamisen kuitenkin helpoksi. Esimerkiksi sähkön hinta ja autovakuutus ovat tyypillisiä kilpailutettavia sopimuksia. Tänä vuonna sähköyhtiötä on vaihtanut yli 200.000 kuluttajaa, joista huomattava osa on tehnyt uuden sopimuksen Kilpailuttaja.fi-palvelun kautta, sanoo Energy Brokers Finland Oy:n toimitusjohtaja Petteri Kytönen.

Sopimuksia kilpailutetaan eniten sähköpostitse, verkkosivujen kautta sekä kilpailuttamiseen tai hintavertailuun erikoistuneilla verkkopalveluilla. Nämä sähköiset kanavat koetaan selvästi vetovoimaisemmiksi kuin tarjousten pyytäminen puhelimitse tai käynti asiakaspalvelussa.

- Joka viides suomalainen nimeää mieluisimmaksi keinoksi verkkopalvelut, jotka ovat erikoistuneet kilpailuttamiseen tai hintavertailuun. He suhtautuvat kilpailuttamiseen hieman muita positiivisemmin, pitävät sitä muita helpompana ja kokevat saavansa siitä enemmän hyötyä kuin muut, Petteri Kytönen kertoo.

Nämä vastaajat kilpailuttavat muita aktiivisemmin ja ovat muita enemmän hintamotivoituneita. Tässä ryhmässä on kaikenlaisia suomalaisia, mutta hieman enemmän miehiä, 25-49 -vuotiaita ja korkeakoulututkinnon suorittaneita.

TNS Gallup Oy:n lokakuussa toteuttaman tutkimuksen tulokset perustuvat yli tuhanteen haastatteluun edustaen koko väestön (yli 18-vuotiaat) näkemyksiä. Toimeksiantaja on Kilpailuttaja.fi-palvelua ylläpitävä Energy Brokers Finland Oy, joka pyrkii edistämään kuluttajien mahdollisuuksia kilpailuttamiseen.

Lisätiedot: Petteri Kytönen, toimitusjohtaja, Energy Brokers Finland Oy

puh. 040 500 9906 tai (09) 2517 7332, sähköposti: etunimi.sukunimi@ebf.fi

Energy Brokers Finland Oy auttaa kotitalouksia sähkösopimusten, matkapuhelinliittymien ja autovakuutusten kilpailuttamisessa. Maksuton palvelu toimii www.kilpailuttaja.fi -verkkosivuilla. Johdon omistama suomalaisyhtiö on perustettu vuonna 2003 ja sen yhteistyökumppaneita ovat merkittävimmät sähkö-, tele- ja vakuutusyhtiöt.

 

Petteri Kytönen, Energy Brokers Finland Oy. Lataa suurempi kuva tästä

 

Liite: Tutkimus kilpailuttamisesta - yhteenveto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs